Mi az a sárgás/borostyán színben látható égitest, ami pontosan déli irányban a horizonton nem magasan látható ebben a pillanatban?
" Van egy applikáció, ami szerint a Mars, de nem tudom elhinni, hogy ennyire jól látszódjon éjszaka."
Nem tudom milyen applikáció, de most hihetsz neki... :D
Az valóban a Mars bolygó.
dellfil
Július 27.-ét ,a teljes holdfogyatkozást várva is felhívták a figyelmet, legalább akkora híre volt, mint magának a holdfogyatkozásnak.
A "vörös bolygó", " a Mars, amely a Holdtól délre látszik 5,5° távolságban, UGYANEKKOR van oppozícióban – a KÉT ESEMÉNY EGYÜTT bizonyára óriási érdeklődést fog kelteni."
" A Mars idei oppozíciójára (szembenállására) 2018. július 27-én kerül sor. Érdeklődők számára fontos tudnivaló, hogy a MARS NEM CSUPÁN EZEN AZ EGYETLEN ESTÉN LESZ LÁTHATÓ, HANEM AZ EGÉSZ ÉV FOLYMÁN. A Mars legnagyobb földközelsége július 31-én volt, azonban az eltérés annyira csekély, hogy a bolygó látványában, látszó fényességében lényegében nem lesz számottevő különbség. Sőt a vörös bolygó már hetekkel a szembenállás előtt és után is rendkívül fényes, feltűnő látvány a délkeleti, déli égen. Az oppozíciót követő hetekben látszó mérete és fényessége alig csökken, megfigyelhetősége még kedvezőbb is , mert estéről estére egyre korábban kel, ezért hamarabb kerül magasabb égi helyzetbe, ahol távcsövekkel is könnyebben megfigyelhető. A Mars tehát feltűnő, szabad szemmel könnyen megfigyelhető égitest a Capricornus (Bak) csillagképben. Az éjszakai égbolt harmadik legfényesebb objektuma (a Hold és a Vénusz után). "
Az a baj, hogy aznap annyira felhős volt az ég, hogy semmit nem láttunk belőle. :(
Elnézést: valamiért nem működik az imént küldött link.
Talán az alábbi :)
"Görögországban így kelt fel a Hold a Poszeidón-templom előtt, mielőtt fogyatkozni kezdett"
De a Marsról nem találok ugyanabban az időben, se más, a konkrét időszakhoz köthető képeket. Se a NASA-tól, sem sehonnan.
Bár itt írnak indokot, megemlítik azt a bizonyos appot is, amire a kérdező hivatkozik.
De tényleg semmi ???
Ha valaki mégis talál 2018. július 27.-én a Marsról készült felvételt , linket kérem, küldje el ! Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!