Negatív ionokat kibocsátó (természetes) tárgyak? Ionizátor?
Sziasztok!
Ugye az elektronikus eszközök pozitív ionokat bocsátanak ki magukból, ezáltal növelve az elektromágnesességet és a levegőben a port magukhoz vonzzák. (Legalábbis ha jól tudom)
Milyen olyan természetes tárgyak vannak (gondolok itt növényre, anyagokra, stb.), amik semlegesítik ezeket a pozitív töltéseket, tehát vagy elnyelik, vagy negatív ionokat bocsátanak ki, ezáltal semlegesítik azokat?
Eddig ionizátorokat néztem, de érdekelne más is. Esetleg ionizátorról valami vélemény?
A válaszokat előre is köszönöm!
Miért, ez hova máshova menne?
Reakciókon alapul a működése, kémia fizika körül mozog a dolog. Aki ért ehhez, tud is válaszolni.
"Ugye az elektronikus eszközök pozitív ionokat bocsátanak ki magukból, ezáltal növelve az elektromágnesességet és a levegőben a port magukhoz vonzzák. (Legalábbis ha jól tudom)"
Ugye ezeket képes női hetilapokban olvastad, és nem tudományos szak-folyóiratban. Ha mégis tudományos folyóiratban olvastad volna, egy linket adjál már légyszíves!
Azt mindenhol látni, hogy az elektronikus tárgyak körül szokatlanul sok a por. Reggelre általában a monitor meg a tv képernyője vastagon poros.
Ez itt speciel egy termék leírás, hogy mi alapján működik. [link]
Próbáltam neten jobban utána keresni, de jóformán senki nem foglakozik a témával.
@6 azt ugye vágod h ez egy komoly dolog és nem kamu? XD
Olvasd el esetleg az angol Wikipédia cikkét
Azért kérdezünk itt mindenféléket, mert ez nem az "otthon" rovat, hogy > poros a monitorom, mit tegyek? <
Ez itt a tudomány kategória. És mindenki tisztában van a töltésmegmaradás elvével, azzal, hogy töltés a semmiből nem keletkezik, és nem semmisül meg. És az ilyen állítólagos negatív ionok milliárdjait kibocsátó ionizátoroknál azt is el kellene magyarázni, hogy a visszamaradó pozitív ionokkal mi a túró lesz?!? Azt hova teszi a kütyü? Na erre kértem egy tudományos hivatkozást a #3-as hozzászólásomban. De nem a "conrad.hu"-ra gondoltam :-)
Csak gondoltam ha valaki nagyon ért a természettudományokhoz, akkor ebben tud nekem segíteni.
A "takarítónéni", aki az otthon témákkal kapcsolatban válaszol, szerintem marhára nem értene hozzá. Én sem annyira, pont ezért kérdeztem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!