A kvantummechanika mérési problémája és az általános relativitáselmélet szingularitásiproblémája kapcsolatban állhat egymással?
Az általános relatívitáselméletben szinte minden érthető lenne. Tiszták lennének az összes folyamat a kimenetele a határfeltételek és kezdőállapotuk tükrében, ha a szingularitást el tudnánk kenni illetve matematikailag és fizikailag kezelni lehetne.
Ugyanez az analógia a kvantumfizikában is. A mérés határazatlansága idézi elő az összes ismeretlen paramétert és ebből kifolyó többirányúságot.
Lehet hogy közös tőről ered a probléma? Miből? Miért? Hogyan lehetne ezekhez viszonyulni? Mi a véleményed?
Ha arra gondolsz, hogy az ilyen típusú kérdéseidre olyan típusú válaszokat ad, mint #1, akkor nem tudok teljesen egyetérteni – szerintem ha nem mondana ellent a korábbi írásainak vagy a valóságnak, nem sok baj van vele.
A kérdésed számomra nehezen értehető (leginkább sehogy).
Mindenesetre a "kvantummechanika mérési problémája" elnevezés már foglalt, és arra vonatkozik, hogy miért nem tapasztaljuk a szuperpozíciót makro-szinten. (Tágabb értelemben arra, hogy mégis mi történik méréskor.)
Számomra még az sem derül ki a kérdésből, hogy ezt érted-e alatta, vagy mást.
"Ő csak egy fórumtroll."
Ó.
Ha esetleg nevesítve lennél, tudnám, hogy ezzel a hozzáállással ne pocsékoljam rád az időmet.
Maga a kérdés éppenséggel nem sugall olyan fizikai tudásmélységet, ami a kritikára jogalapot ad.
"ha nem mondana ellent a korábbi írásainak vagy a valóságnak"
Nem mondtam ellent, le is írtam, miért.
De mindegy, látom, jól elvagytok, megyek értelmesebb célirányokba.
Szerintem csak annyiban, hogy rávilágít arra, mennyire korlátos a relativitáselmélet.
Részemről nagyon kíváncsi lennék Tim Ravel elméletére, szerintem eléggé hasonlítana az enyémre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!