Peptid vs fehérje?
Tejfehérje allergia esetén, fogyasztható tejsavó fehérje hidrolizátum?
Azt írják a hidrolizátum már peptidekre bontott fehérje. Okozhatnak a peptidek olyan panaszokat, mint a koncentrátum vagy izolátum fehérjéje?
Autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van, javasolják a tej és glutén elhagyását.
Valamint puffadást, székrekedést, görcsöket okoz a tej. Laktáz enzimmel is.
Viszont a fehérje a pm. miatt fontos, meg edzem is. Ennyit húsból én nem bírok megenni.
A peptid a kicsi "rövid" fehérjét jelenti. Attól, hogy egy nagy fehérjét nem tud megemészteni a szervezeted, egy rövidebbel még elbánhat. Ez természetesen egyénre jellemző.
A koncentrátumban sűrűn vannak a fehérjék, az izolátumban pedig szinte csakis fehérjék vannak. A hidrolizátum azt jelenti, hogy vízzel hígították az anyagot, ez már emiatt is kevésbé terhel meg.
Ami a leglényegesebb: Ezerféle fehérje létezik. Ha neked a tejet és a glutént kell kerülnöd, húst ehetsz, hiszen abban másmilyen fehérjék vannak. A neten megtalálod, hogy melyik táplálékban milyen fehérje van, ha pedig nem bízol az ilyesmiben, kérd ki egy szakorvos véleményét.
Én sem vagyok orvos, csak egy biológus hallgató :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!