Miért csíp a házi dohány?
Milyen anyagot tartalmaz amiért csípő érzést ad.
A keményitőre gondoltam de nincs más anyag ami ezt okozhatja?
pld.:ph-érték.
Mit értesz csípés alatt?
Dohányzás közbeni csípősebb hatás, íz?
A cigarettába kerülő dohányok nem simán szárítva kerülnek felhasználásra, gyártó, típus szerint eltérő előkezeléseket kapnak, pácolás, fermentálás, áztatás-szárítás stb. A pipadohányokat még glicerinezik is.
Ezek részben éppen a speciális ízélmény eléréséről szólnak, így nem csoda, ha a "natúr" dohányon nem ezt érzed.
Mert te úgy érzed.
A többi Wadmalac igazsága szerint.
Nálunk olyan szintű a dohányzásellenes propaganda, hogy a netről lehalt minden házi dohány praktika.
Találtam neked fermentálásról gugli fordítós leírást. Hellyel-közzel értelmezhető.
Igen ezt mar én is néztem.
A fermentáció abból áll hogy elrakni a leveleket kb 4 hétre és közbe figyelni a hőmérsékletet és a páratartalmat?
Lehet kísérletezni. Cukorral óvatosan, egyrészt az alkoholos erjedés nem biztos, hogy jót tesz, másrészt beindíthat szintén az ízre kellemetlen eredménnyel járó élesztőgombás erjedést is.
A PP-glikolt esetleg végkezelésnek, mert a fermentációdat totál megállíthatja. De akkor is inkább a glicerint javasolnám a PP helyett. Vagy a tömény aromaoldat PPG-re gondoltál? Egyiket sem vízben oldva kéne hozzáadni, inkább pumpás flakonnal permetezni rá töményen és kis mennyiségben, remekül beszívódik vizezetlenül is, a vizet majd magára rántja a légpárából.
Igen a PP nél én is gondoltam hisz tartósitószerként is használják :/ .
A glycerintől nem füstőlne nagyon?
Gondoltam a keverésre is 80-20 százalék arányban plusz aroma.
De lehet csak akkor úgy lesz párologtatóval megnedvesíteni és hagyom egy halomban persze a körülményeknek megfelelően.
Gondoltam még az amiláz enzim re is de az csak cefréhez jó.
A hibalehetőségek tárháza közel végtelen.
Ez egy külön tudományterület(-ek).
Én különvenném a dohánytermesztés és dohány feldolgozás részre.
Kezdjük az elején.
Megfelelő fajt/fajtát kell választani.
A Nicotiana tabacum fajták enyhébbek, mint a N. rustica.
A tabacum fajták között is van több fajtakör.
Ezeknek az erőssége, minősége eltérő.
Érdemes több fajtát kipróbálni.
Van olyan fajta, ami nem igényli a fermentálást.
Még ha jó is a fajtaválasztás, akkor is lehet termesztéstechnológiai probléma.
Pl túl késői kiültetés, késői (túléretten) szedés, talaj túl magas niotrogéntartalma stb.
Feldolgozás:
Akkor a fermentálás-szárítás résznél is el lehet rontani.
Túl száraz vagy túl nedves marad. stb
Azért sincs a neten leírás a feldolgozásról, mert nem lehet objektívan leírni, hogy mit-mikor-meddig érdemes csinálni.
Régen szokás volt a házi termesztés pl kukoricásban, de nem csodálkoznék, ha csak csípős-büdös, rosszabb minőséget lehetne így előállítani, ami csak a boltival keverve ad élvezhető minőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!