Igaz lenne, hogy egyes tudományterületeken a régebben kiadott müvek mennyiségéhez és minőségéhez nem érnek fel a maiak?
Valami oknál fogva egyes területeken ezt a furcsa jelenséget tapasztalom. S ami még érdekesebb,hogy ez leginkább reál területek fenoménája. Töri/magyar könyveket mai napig annyit látok,hogy ihaj. Na de,hol vannak ma már olyan művek,mint az Uránia sorozat,Obádovics művek,Holics László:Fizika?
Amiket látni a könyvesboltokban,azok is régebbi verziók új köntösben(pl:Obádovics)
Igaz lenne ez?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ezek nagy része még ugyanúgy érvényes, ezért fölösleges lenne újra leírni másvalakinek ugyanazt - emellett még plágiumperre is számíthat adott esetben.
Ugyanez áll az Uránia sorozatra is, annak nagy része szintén aktuális.
Amelyik területen meg nem, ott az újabb adatok e neten könnyebben elérhetöek, és az emberek nagy része inkább ott keres információt, nem vesz meg egy könyvet, ami valószínüleg 10 év múlva már nem aktuális, ellentétben a nettel
Az érzésem nekem is az, hogy az emberiség elérte szellemi csúcspontját 1960-ban.
Ez a fajta borító
rejti a legalaposabb, legjobb szakkönyveket.
Hát ezt csak erősáramosként érzem.
Viszont az új Obádovics sorozat, az belül ctrl C - ctrl V lenne? Most vettem meg tévedésből a vektoralgebrás kötetet (a nyomorék forgalmazó félrevezetett, hogy ez a vektoranalízises), még nem néztem bele, de most akkor belenézek.
Akkor nem csak az én vad képzelgésem:D
S amint te is prezentáltad,korántsem egy területre terjed ki. De leginkább reál berkeken belül létezik ez a jelenség. A legújabb töri/magyar könyveket is részletesnek látom. Reál területen meg nemhogy minőségi kérdésről beszélünk,itt még mennyiség sincs. Persze lehet abban valami amit 1. válaszoló írt.
A természettudomány átalakult erősen.
Van egy-két korábbi alapmű, amit érdemes elolvasni... de a tudomány ma már publikációk formájában fejlődik tovább, az is online formában.
Könyveket, papír folyóiratokat nem igazán olvas senki manapság. Ott vannak a hatalmas adatbázisok a cikkekkel, hivatkozásokkal, supplementary anyagokkal.
Egy egyetemen ma már alig vannak könyvek pl.
Átalakult a közlés formája, online course-ok, konferenciaelőadások, publikációk stb ... minden mindennel összekapcsolt hálója.
Ehhez képest egy papír könyv, enciklopédia kb múltszázadinak hat.
Csak sokan azért ragazkodnak hozzá,mert van egy jellegzetessége a könyvkupacoknak és a szép összetett enciklopédiáknak. Az első angol szó ami beugrik erre az a :"classy"
Sokan kevésbé tartják nemesnek,hogy fél perc alatt utánanézhet az ember akárminek. Persze ez segít sokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!