Miért jó a robottechnológia, önvezető autók stb fejlesztése? Ezek csak elveszik a munkát, a megélhetést az emberektől.
Mellesleg nekem önvezető autó ingyen sem kéne.Szeretek vezetni,ne vegyék már el ezt is tőlem.
Valahogy undorodnék egy olyan világtól,ami tele van robotokkal,mindent robotok csinálnak
"Biztonságosabb lesz a vezetés?Hát én nagyobb biztonságban éreznék magam,ha én vezetném a kocsit és nem egy robot."
Gondolom mennyire retteghetsz, hogy a buszt nem te vezeted, amin utazol...
Az analógia ugyanaz az autóval is, annyi különbséggel, hogy nem egy másik ember vezeti a járművet.
“A vízgázszerelő, a szobafestő, a virágkötő, a pizzafutár egy darabig még ember lesz. A folyamatot majd előbb-utóbb ők is látni fogják, akkor majd átállnak ők is.”
És mi lesz azokkal akik manapság nem szereztek diplomát?Hova mennek,ha eljön ez a gépesítés korszaka?
Egyre magasabbak a ponthatárok,egy vidéki közgázra is 450-től kezdödik az állami ponthatár.Nekem van két 5-ös érettségim és 2 középfokú nyelvvizsgám,de ezzel együtt is csal 382 a pontom.Na meg már elvárás lesz jövőre az emelt érettségi és a nyelvvizsga is,mindkettő!Csökkenteni akarják folyamatosan a férőhelyeket.
Hát, kérdező, hülyéknek kevés helyük lesz.
A munkában is és az utakon is.
Biztos nagyon szomorú.
A többi ember meg majd tanul. Mint ahogy te is megtanultál írni-olvasni, pedig 300 éve ez még teljesen szokatlan lett volna.
Azt ugye tudod, hogy ha az ősember kölkét betették volna egy bölcsibe, majd tovább, a többi helyre is, akkor akár egyetemi professzor is lehetett volna belőle?
Míg, ha a felnőttet hozták volna ide, az legfeljebb azt mondja: Unga-bunga! El a kezekkel a bőrruhámtól és a kőbaltámtól! 1-1 hónapig készültek, ne vegyétek el a munkámat!
"És mi lesz azokkal akik manapság nem szereztek diplomát?Hova mennek,ha eljön ez a gépesítés korszaka?"
No igen, ez egy állandó, és egyre nagyobb problémája a különböző államoknak, hogy mi a fenére lehetne használni egy nagy rakás lusta, képzetlen, elkényelmesedett embert, és hogyan lehetne őket valamiféle termelésre noszogatni. De ez már kábé azóta így van, mióta Watt bácsi feltalálta a gőzgépet, nem tegnap kezdődött.
"Na meg már elvárás lesz jövőre az emelt érettségi és a nyelvvizsga is,mindkettő!"
Eddig is elvárás volt az emelt érettségi, ha felsőoktatásba szándékoztál továbbmenni.
Évtizedekre vagyunk még attól, hogy finommotoros problémamegoldó munkát gépek végezzenek.
Víz, gázszerelés és a többi hasonló szakma ez. Pl egy klímát még sokáig ember fog telepíteni, mert a robotika még nagyon távol van ettől, hogy egy Atlas képes legyen alap problémamegoldó munkát végezni.
Az állam ezeknek a számát szeretné növelni, mert alig van szakember.
Viszont sok klasszikus munka megszűnhet. Sofőr, postás, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!