Villamos-energia: a hosszabbító ugye veszélyes, de mi a helyzet az elosztóval?
Új háztartási nagygép érkezik, a helye nem igazán változtatható, de nincs több konnektor.
Mosógép, mosogatógép már van onnan ellátva, ezeknek a helye sem változtatható, és nincs üres konnektorom, de ekkora gépet nem szerenék hosszabítóról működtetni.
Ha a fali konnektorba elosztót teszek, az jobb megoldás egy hosszabbítónál? Vagy ugyanott vagyok vele?
Azt sem szeretném, hogy ha egyik van használatban, azt dugom be, aztán csere...
Én most nem látok lepontozást egy darabot sem.
32A hálózat elbír összesen 7,3 kW-ot.
Persze nem egy konnektoron.
Kérdés, hogy melyik konnektorodra mekkora biztosítékkal megy milyen vezeték, aszerint kéne elosztani a terheléseket, ha nem megy, akkor marad az adott szálak korlátozott terhelése a leírt felváltva használattal.
16 ampernél többet húzó eszközt nem nagyon szokás ám konnektoron át üzemeltetni, azt saját biztosítóval fixre szokás bekötni, megfelelő vezetékezéssel a bejövő órától a gépig.
Én zöld kezet nyomtam, az biztos.
Köszönöm a segítséget!
Itt volt leírva a legjobb tanács a jövőre nézve:
"nem nagyon szokás ám konnektoron át üzemeltetni, azt saját biztosítóval fixre szokás bekötni, megfelelő vezetékezéssel a bejövő órától a gépig"
Mosógép, mosogatógép, "új háztartási nagygép" - és az olajgladiátor, amennyiben állandóan jár, de néha senki sincs otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!