Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy tonna súlyt tíz másodpe...

Kopasz55 kérdése:

Ha egy tonna súlyt tíz másodperc alatt leengedek egy métert az hány KWh energia?

Figyelt kérdés

Csak hogy pontosítsam a kérdést, tíz másodperc alatt mennyi energia termelődik? Vagy ha folyamatosan engedek le egy tonna súlyt tíz másodperc alatt egy méter magasból az mennyi energiát termel? A számítás módja is érdekelne nem csak a végeredmény.

Én így gondolom, de nem vagyok biztos a számítás helyességében.

1000 /Kg / szorozva 9,8 /nehézségi gyorsulás / osztva tízzel? A végeredmény 0,98 KWh?

2018. nov. 23. 08:16
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Emelési munka: E=m*g*h mindegy, hogy mennyi idő alatt történik

E=1000kg*9,8m/s^2*1m = 98000J=98KJ

1KWh = 3600Kj

Tehát 98KJ = 98/3600 = 0,027KWh

"Én így gondolom, de nem vagyok biztos a számítás helyességében."

Biztos lehetsz benne, hogy ez nem jó, egyszerűen nem stimmelnek a mértékegységek.

(kg * (m/s^2)) / s = kg*m/s^3 ez nem egyenlő a KWh-val.

A fizikában nagyon hasznos, ha az ember kiírja a mértékegységeket, mert ha azok nem stimmelnek, akkor biztos, hogy a képlettel van a probléma.

2018. nov. 23. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!