Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hiszik sokan, hogy "Az...

Miért hiszik sokan, hogy "Az ember nem a majmokból fejlődött ki. A majmoknak és az embereknek csak közös ősük van. "?

Figyelt kérdés
Én úgytudom, hogy az ember rendszertanilag majomnak számít...

2019. jan. 6. 15:17
1 2 3 4 5
 11/50 anonim válasza:
24%

Azert hiszik sokan, mert logikailag le van vezetve. Elvileg bizonyitek is van ra.

A hit mar csak ilyen.

Mivel nem voltam ott a kialakulaskor, illetve meg a kutatasokban sem vettem reszt, igy vagy elhiszem vagy nem.

Vagy igaz vagy nem.

2019. jan. 8. 17:06
 12/50 anonim ***** válasza:
6%
Az egész teória Darwin elméletén alapul, aki úgy logikázta ki, hogy nekünk a majmoktól kell származnunk. De hangsúlyozom, ez csak egy teória, amire nulla bizonyíték van. Darwin hatalmas tudós volt, de ebben az egyben azért tévedett: Nem a majmoktól származunk, csak valamiért ezt a nézetet vitték tovább, mert nem tudják máshogy magyarázni a kialakulásunkat. De ha belegondolsz, akkor a majmok állatok, az emberek pedig emberek, két külön fajról beszélünk.
2019. jan. 12. 19:36
 13/50 anonim ***** válasza:
7%
Ad2: Ha a majmoktól származnánk, akkor miért van ekkora intelligenciabeli eltérés az emberek és a majmok között? Az senkit nem zavar, hogy a két faj szaporítószervei nem kompatibilisek egymással? Miért nem fedezhető fel bennünk, emberekben a majmokra jellemző viselkedési minták, ha egyszer van közös ősünk (az elmélet szerint)? És még számtalan cáfolatot fel lehetne sorolni, akinek van kedve, guglizzon utána.
2019. jan. 12. 19:38
 14/50 Bubuka508 ***** válasza:
74%
Még hogy az emberekben nem fedezhetők fel a majmokra jellemző viselkedési minták? Ki találta ki ezt az ostobaságot? Hány embert mutassak, aki majomabb a majomnál? Mondom, hogy annak idején közös ősünk volt, ha a konkrét láncszemek a folyamatban még nem is tisztázottak, ez akkor is így volt, akármit beszélnek egyes tudálékosok. Meg ha lepontoznak, akkor is így volt, az sem változtat ezen. Már leírtam: a majmoktól nem származunk, de más úton fejlődtek ők és más irányban mi. Persze egyesekben visszaütnek bizonyos vonások...
2019. jan. 12. 21:42
 15/50 anonim ***** válasza:
15%

"Hány embert mutassak, aki majomabb a majomnál?"

Egy tudományos témában igazán félretehetnéd ezeket a hű de poénos megnyilvánulásokat... Nézz meg egy gorillát vagy akármilyen főemlőst, gondolkodás nélkül agyonverik egymást, ha bekattan az agyuk. Vagy volt az az eset, amikor kisgyerek beesett a gorillához, aztán mint egy ronggyal végigszaladt vele a kifutón. Szerinted egy emberben hol van ilyen viselkedési minta? Sehol.

"Mondom, hogy annak idején közös ősünk volt"

Hogyne, persze. Ezzel csak az a baj, hogy minden élőlény egy közös őstől származik, ez egy Jolly Joker, amit bármilyen fajra rá tudunk húzni. De attól még az emberiség nem a majmoktól származik, ahogyan azt Darwin tévesen feltételezte és indította el ezt a tudományt nélkülöző lavinát vele.

2019. jan. 12. 22:07
 16/50 Pombe ***** válasza:
7%

#11: "Mivel nem voltam ott a kialakulaskor, illetve meg a kutatasokban sem vettem reszt, igy vagy elhiszem vagy nem."

Értem.

Akkor hogy mer ítélni a bíróság az elkövetett bűnügyekben, holott az égvilágon senki se látta a bűntényt alkalmasint az elkövetőn kívül? És ugye ez a többség! És ha már az elkövető is közben elhunyt? Úgy is derítenek fel bűntényeket...

Látott bárki akár hópelyhet kialakulni odafenn? Nem? És elhiszed a tudománynak, hogy hogyan alakul ki?

Látott bárki egy csodás barlangot kialakulni? Vagy röghegységet? Vagy csillagot? Vagy bolygót? Vagy akár csak egy kis nyavalyás kődarabot képződni kinn az űrben? Vagy akár a Balatont látta bárki kialakulni?

Ilyet látott már kialakulni valaki?: [link]

Ezt sem? Akkor ennek kialakulási elképzelését is vagy elhiszed, vagy nem?

Láttál már elejétől végig összerakni egy autót? Akkor erre is mondhatod, hogy vagy igaz, vagy nem, hogy nálad sokkal nagyobb tudású emberek csinálnak ilyesmit az autógyáraknak nevezett helyeken?

Látta ma valaki, hogy Mátyás király élt? Nem? Akkor erre is legyints rá, hogy vagy igaz, vagy nem.

Még a mai forma kutyák nagy részéről se tudjuk pontosan, hogy milyen tenyésztési útvonalon jöttek létre, és van olyan is, amiről halvány dunsztunk sincs. Akkor ezek a kutyák honnan kerültek ide a Földre? Ha akarod elhiszed, hogy tenyésztéssel alakultak ki, ha meg nem akarod, akkor nem?

Ezekre is mind rá lehet mondani, hogy vagy hihetjük, vagy nem?

Elárulnád nekem, hogy te most vicceltél, vagy komolyan beszéltél? Mert ha az utóbbi, akkor nálad komoly problémák vannak ott a buksidban... :D

2019. jan. 12. 22:31
 17/50 anonim ***** válasza:
81%
#12-13 Inkább ne erőlködj. Láthatóan fogalmad sincs a témáról...
2019. jan. 12. 22:36
 18/50 anonim válasza:
37%

Pombe.

A vagy igaz vagy nem.

Ez nem jelenti azt, hogy elvetem az egesz elmeletet. Szamomra ez elmelet.

Lasd, Galileit is hulyenek neztek. Pedig igaza volt.

Darwinnak is addig lesz igaza, amig valaki nem bizonyit valami mast. Ez lehet egy szelete is. Nem konkretan az egesz elmeletre gondolok.

Aki nem vett reszt a kutatasokban, tapasztalati uton, annak ez mind elmelet.

Nalam, ez a vagy igaz vagy nem azt jelenti, ha el is fogadom jelenleg, nem ragaszkodok gorcsosen hozza.

Barmennyire is logikus.

Azzal gondolom te is egyetertesz, hogy minden annyira logikus, amennyi bizonyitassal, informacioval rendelkezunk rola.

Bar nem tudom, hogy sikerul e, ezt felfognod.

Tehat, jelenleg elfogadom Darwin elmeletet.

Logikusnak tunik.

De nyitott vagyok. Nem gorcsosen ragaszkodo.

2019. jan. 12. 22:56
 19/50 anonim válasza:
0%

Egy kérdés.

Bár nem tudom, sikerül e felfognod.

Tehát a kérdés.

Hogyan lehet gyorsabban haladni az idegen nyelvtanulással?

Természetesen ez mellett dolgozol, esetleg családod is van.

Ha napi 3 órát foglalkozol vele?

vagy

Ha napi 40 percet?

2019. jan. 12. 23:03
 20/50 Pombe ***** válasza:
75%

#12 "Az egész teória Darwin elméletén alapul, aki úgy logikázta ki, hogy nekünk a majmoktól kell származnunk."

Nem! Ezt a hozzád hasonló tudatlanok terjesztik, és terjesztették mindig is, de régen azért csinálták elsősorban, hogy minél jobban lejárassák az evolúció elvét, pl. ezért olyan gúnyrajzokat készítettek, ahol a majomból ember lesz. Darwin tudta, hogy a legérzékenyebben a csőcseléket az ember kialakulásának teóriája fogja érinteni, éppen ezért tudatosan nem fejtette ki elképzeléseit az ember kialakulásáról sem „A fajok eredetében”, sem sokáig máshol se (mert egyszerűen félt), és soha olyat nem állított, hogy a mai majomfélékből alakult volna ki az ember, hanem sokkal később (amikor elfogadóbbak lettek vele szemben), állította már szabadabban, hogy az ember és a majmok egy közös őstől származnak. Akkor ez még teória volt, de Darwin zsenialitását mutatja, hogy mára ezt a meglátását is a leletek, a genetika és még kismillió dolog bizonyítja cáfolhatatlanul, olyannyira, hogy a dologot jogosan tényként kezeljük.

1860-ban amikor Samuel Wilberforce püspök támadta "A fajok eredetét" ő már tudatosan félremagyarázta az evolúció elvét ezzel a kérdésével, amit a vitapartnerének tett fel: "Ön a nagyapja vagy nagyanyja révén származik a majomtól?"

Kár, hogy te is terjeszted a hazugságot még 159 év után is.

Egészen elképesztő, hogy emberek, akiknek halvány lila fin*gjuk sincs se a biológiához, se az evolúcióhoz, se a történelemhez, mégis hulla magabiztosan hordják fel a véleményüket publikus felületre. Te is miért teszel ilyesmit?

#12: "De ha belegondolsz, akkor a majmok állatok, az emberek pedig emberek, két külön fajról beszélünk."

Két külön faj? Na és? A majmok között is vannak külön fajok. Mit zagyválsz te itt össze?

A majom az nem egy darab faj, hanem rengeteg különböző faj egységes elnevezése. A gorilla és a csimpánz is két külön fajba tartozik, mint ahogy az ember is külön fajba tartozik, és az evolúció elve azt is levezeti, hogy egy fajból hogyan lesz két különböző, vagy akár több is.

2019. jan. 12. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!