Miért nől gyorsabban a haj ha 2hónaponta levágják a végét?
Nem nő gyorsabban.
Viszont a töredezés "fogyasztja" a végét. Amíg egészséges, addig nem fogy, csak nő. Ha sokáig nem vágatod, és eltöredezik, akkor egy idő múlva olyan hatékonyan kopik, hogy nem is látszik növekedés.
Meg persze "optikailag" is hosszabbnak tűnhet, ha egészséges a vége, főleg a világos haj, és főleg ha nem ilyen agyontépett kivasalt frizurád van világos hajból (mert annak az alja ugyanúgy elvékonyodik). Egyszerűen mert egy világos, vékony, szinte áttetsző hajcsomó sokkal kevésbé markáns megjelenésű.
Meg persze ha nem teljesen egyenes, hanem a vége hajlamos kicsit bekunkorodni, felugrálni, akkor az alsó elvékonyodott pár centi tényleg olyan mintha ott se lenne.
Nekem volt már konkrétan olyan, hogy elmentem, levágattam vagy öt centit a végéből, és _hosszabbnak_ hatott utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!