Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nől gyorsabban a haj ha...

Miért nől gyorsabban a haj ha 2hónaponta levágják a végét?

Figyelt kérdés
Azt mondják azért mert ha nem vágják le akkor letöredezik a vége. DE HA levágják az meg ugyanolyan mintha letörött volna nem?
2010. jún. 28. 09:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hülyeség. Gondold végig. Mintha azt mondanád hogy hamarabb kész van az összes palacsinta, ha mindig megeszem ami kész van XD
2010. jún. 28. 10:31
 2/13 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem... Elvégre a haj nem a végén nő, hanem a fejen lévő tüszőkből, ezért nem érthető számomra az sem, hogy mi köze a töredezett végek levágásának a gyorsabb növekedéshez.
2010. jún. 28. 10:49
 3/13 A kérdező kommentje:
Várom a fodrászok véleményét is!
2010. jún. 28. 10:52
 4/13 anonim válasza:
Nem nő gyorsabban, de ápoltabbnak látszik, ha le van nyírva a vége.
2010. jún. 28. 11:01
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Ez ugyanolyan tévhit, mint hogy a borotválástól mmgerősödik a szőr! Egyik sem igaz.
2010. jún. 28. 11:08
 6/13 anonim ***** válasza:
62%
Buták... :) Azért nő gyorsabban, mert ha nincs töredezett vég, akkor a hajnak csak nőnie kell, nem pedig még "javítania" is a törött végeket.
2010. jún. 28. 11:31
 7/13 anonim válasza:
Figyi, azért nő gyorsabban (és megjegyzen nem pont kéthavonta, ha elkezd törni), mert ugye nő.nő.nő...a haj. :D és ha elkezd törni, ami nő közben, az le is törik. szóval a növésben lévő tört haj, nemigazán fog úgy nőni, sőt..mint a szép egészséges hajé. :D
2010. jún. 28. 11:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem nő gyorsabban.

Viszont a töredezés "fogyasztja" a végét. Amíg egészséges, addig nem fogy, csak nő. Ha sokáig nem vágatod, és eltöredezik, akkor egy idő múlva olyan hatékonyan kopik, hogy nem is látszik növekedés.

Meg persze "optikailag" is hosszabbnak tűnhet, ha egészséges a vége, főleg a világos haj, és főleg ha nem ilyen agyontépett kivasalt frizurád van világos hajból (mert annak az alja ugyanúgy elvékonyodik). Egyszerűen mert egy világos, vékony, szinte áttetsző hajcsomó sokkal kevésbé markáns megjelenésű.

Meg persze ha nem teljesen egyenes, hanem a vége hajlamos kicsit bekunkorodni, felugrálni, akkor az alsó elvékonyodott pár centi tényleg olyan mintha ott se lenne.

Nekem volt már konkrétan olyan, hogy elmentem, levágattam vagy öt centit a végéből, és _hosszabbnak_ hatott utána.

2010. jún. 28. 11:37
 9/13 anonim ***** válasza:
11:37-nek teljesen igaza van!
2010. jún. 28. 12:24
 10/13 A kérdező kommentje:
NEM ÉRDEKEL AKKOR SINCS IGAZATOK! A VÁGÁSTÓL NEM NŐ GYORSBBAN!
2010. jún. 28. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!