Lehet gyorsabban mozogni a fénynél?
Tudom hogy lehet, tisztában vagyok a negativ tömeg létezésének teóriájával, de én most egy konkrét példára lennék kiváncsi. Tényleg pusztán kiváncsiságból teszem fel a kérdést, vannak elméleteim ezzel kapcsolatban, de érdekelnek mások nézetei is :)
Tehát: A világűrben vagyok, A) pontban. Van nálam egy végtelen merevségű pálca, ami (pl.) 1 fényév hosszúságú. Egy, a B) pontban lévő tárgyat szeretnék megbökni vele. Ha megteszem, rögtön megtörténik a dolog? A zavar a pálcában fénysebességnél gyorsabban terjed?
"Állítólag léteznek fénynél gyorsabb részecskék, de ezt még nem erősítették meg ha jól tudom"
Erről olvastam énis, sőt van egy elméletem is velük kapcsolatban.
"Nincsen végtelen merevségű pálca, így a zavar is fénysebességnél lassabban terjed."
Én csak mint modellt vizsgálom a kérdést, tehát elméletben lehetségesnek tartod te is igaz?
Azt tudom hogy véges merevségű pálca esetén, legjobb esetben is max. hullám alakban terjedne a zavar, rosszabb esetben egyből eltörne.
Az a baj ezekkel a "tegyük fel" következtetésekkel, hogy a logika alapjai szerint is, hamis dologból bármi következik.
Ha feltesszük, hogy van végtelen merev pálca, akkor okozhat fénysebességnél gyorsabb változást.
Ha feltesszük, hogy van negatív tömegű ember, akkor egy normál emberrel kézenfogva tudnak fénysebességgel sétálni...
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:41
Nézz utána a fizikában a modell kifejezésnek.
Direkt írtam hogy pusztán kiváncsi vagyok, mi történne egy ilyen rendszerben és hogy másoknak mi a véleménye erről, hosszútávú terveim nincsenek vele...
Ja az elméletről annyit hogy eléggé hosszadalmas lenne itt levezetni, jó pár A/4-es oldalt tele írtam, hogy tisztázni tudjam az alapjait. Főként csak a váza van meg a teóriámnak, és a relativitás elmélethez viszonyított bizonyításaim. Most rá kell majd térnem a durva matek részére, ez tudom jól nem lesz sétagalopp :)
Lényeg az benne, hogy a negatív tömeg és az Univerzumunk keletkezésének az összefüggéseit keresem.
A modell egyszerűsítést jelent.
Elhagyunk olyan dolgokat, amik nem lényegesek, vagy nagyon megbonyolítják a számításokat.
Nem pedig az, hogy felteszünk teljességgel lehetetlen dolgokat...
Elhagytam a rúd merevségi tényezőjét, mert "megbonyolítoná a számításokat". Tisztában vagyok vele hogy egy modell soha nem valósulhat meg 100%-osan. Ezért is modell.
Nem azt kérdeztem hogy a húsvéti nyuszi képes-e 0 K hőmérsékletű tojásokat tojni, ha beüt a jégkorszak?
Mindegy ne vitatkozzunk, legyen neked igazad: tökéletesen merev rúd nem létezik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!