Lehet gyorsabban mozogni a fénynél?
Tudom hogy lehet, tisztában vagyok a negativ tömeg létezésének teóriájával, de én most egy konkrét példára lennék kiváncsi. Tényleg pusztán kiváncsiságból teszem fel a kérdést, vannak elméleteim ezzel kapcsolatban, de érdekelnek mások nézetei is :)
Tehát: A világűrben vagyok, A) pontban. Van nálam egy végtelen merevségű pálca, ami (pl.) 1 fényév hosszúságú. Egy, a B) pontban lévő tárgyat szeretnék megbökni vele. Ha megteszem, rögtön megtörténik a dolog? A zavar a pálcában fénysebességnél gyorsabban terjed?
"Elhagytam a rúd merevségi tényezőjét, mert "megbonyolítoná a számításokat"."
Nem, nem kell számolni, azért hagytad el a merevségi tényezőt, hogy kicselezd a határokat.
Bármilyen modelled van, és egy tényező bármennyire is megbonyolítja a számításokat, nem hagyhatod el az adott tényezőt, amennyiben a modell végkimenetelét jelentősen befolyásolja. Konklúzió: fogalmad sincs mi az a modell és hogy működik a tudomány, épp csak kapirgálod a felszínén a koszt.
Egyébként az én modellem szerint a tündérek képesek a fény sebességével repülni, és a számítások bonyolultsága miatt elhanyagolom azt a tényt, hogy tündéreket eddig senki nem talált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!