Igaz, hogyha egy ember emberhúst eszik akkor remeg a keze?
Az Éli könyve című filmben láttam.
Van ennek valami valóság alapja?
Neked nem remegne a kezed, ha emberhúst kéne enned? Nekem biztosan :)
15/f
hús az hús,semmi tudományos alapja nincs
szal ne ide,vagy kérdezd meg aki már evett ember húst ,h remegett volna -e a keze...
Hát a valóságalap igen messze van. Emberevő törzseknél kimutatható a kuru nevű betegség, ami egy Parkinson-kórhoz hasonló agyi leépülés, ami valóban jár kézremegéssel. Ezt nem a hús elfogyasztása okozza, hanem a másik agyának elfogyasztása, mivel az agy tartalmaz olyan anyagokat (prionnak hívják őket), amik eljutva az őt megevő agyába képesek megbetegíteni az illetőt. Ha a halott is kuru-ban szenvedett, akkor az agya tele volt ezzel a prionnal, és akkor jó eséllyel az őt megevők is megbetegszenek.
Ez a prion egyébként magától is képződik az agyban, és néha agyevés nélkül is beteg lehet az ember, de sokkal kisebb mértékben. Szóval tulajdonképp az agy megevésével mérgezi meg a saját agyát.
Ez így nagyon le van egyszerűsítve, a prionokról is többet tudunk manapság, de kb ez a lényeg. A kuru kialakulása hosszadalmas, habár mivel sokszor nincsenek látható előzmények, ezért hirtelennek tűnhet.
Vagyis azonnal nem lesz az emberevő kézremegős, de hosszú távon esélyes.
Nem igaz. Melegen ajánlom az emberi májat jó nagy szemű babbal és chiantival.
Tisztelettel,
Dr. Hannibal Lecter
wááá mekkora film :D
imáádom :D
am sztem nem a hús miatt remeg a kezük, hanem azért kevés a kajájuk és éheznek :S vagy mert kevés a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!