Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogyha egy ember emberhú...

Igaz, hogyha egy ember emberhúst eszik akkor remeg a keze?

Figyelt kérdés

Az Éli könyve című filmben láttam.

Van ennek valami valóság alapja?

2010. jún. 23. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Neked nem remegne a kezed, ha emberhúst kéne enned? Nekem biztosan :)

15/f

2010. jún. 23. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
biztosan remegne*
2010. jún. 23. 20:40
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

hús az hús,semmi tudományos alapja nincs

szal ne ide,vagy kérdezd meg aki már evett ember húst ,h remegett volna -e a keze...

2010. jún. 23. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát a valóságalap igen messze van. Emberevő törzseknél kimutatható a kuru nevű betegség, ami egy Parkinson-kórhoz hasonló agyi leépülés, ami valóban jár kézremegéssel. Ezt nem a hús elfogyasztása okozza, hanem a másik agyának elfogyasztása, mivel az agy tartalmaz olyan anyagokat (prionnak hívják őket), amik eljutva az őt megevő agyába képesek megbetegíteni az illetőt. Ha a halott is kuru-ban szenvedett, akkor az agya tele volt ezzel a prionnal, és akkor jó eséllyel az őt megevők is megbetegszenek.

Ez a prion egyébként magától is képződik az agyban, és néha agyevés nélkül is beteg lehet az ember, de sokkal kisebb mértékben. Szóval tulajdonképp az agy megevésével mérgezi meg a saját agyát.

Ez így nagyon le van egyszerűsítve, a prionokról is többet tudunk manapság, de kb ez a lényeg. A kuru kialakulása hosszadalmas, habár mivel sokszor nincsenek látható előzmények, ezért hirtelennek tűnhet.

Vagyis azonnal nem lesz az emberevő kézremegős, de hosszú távon esélyes.

2010. jún. 23. 20:45
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem álmában ölték le, hanem vitustáncot jártak körülötte míg felforrt a leves, biztos egy kicsit ideges lehetett az áldozat, és így ugye átragadt ez a feszültség a tápláléklánc csúcsán álló homo gastronomiusra is.
2010. jún. 23. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

Nem igaz. Melegen ajánlom az emberi májat jó nagy szemű babbal és chiantival.

Tisztelettel,

Dr. Hannibal Lecter

2010. jún. 23. 20:52
 7/8 anonim válasza:
Nem tudom , de én azt hallottam, hogy aki ember húst eszik nagy bűzt áraszt.
2010. jún. 24. 13:56
 8/8 anonim válasza:
48%

wááá mekkora film :D

imáádom :D

am sztem nem a hús miatt remeg a kezük, hanem azért kevés a kajájuk és éheznek :S vagy mert kevés a víz...

2010. aug. 3. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!