Ha egy ember emberhúst eszik akkor tényleg elkezd remegni, miért?
Több filmben is láttam már hogy az ember rákényszerült a kannibalizmusra és egy idő után elkezdett remegni a keze. Most nemrég is hallottam ezt valakitől és arra lennék kíváncsi hogy ez tényleg igaz és ha igen akkor mi okozza ezt? Hogyan állapították meg? milyen mennyiséget kell ahhoz enni? és csak a hús nyers állapotának megevésekor fordul elő vagy nem függ össze vele?
Sajnálom ha ostobaságot kérdezek de ezt sosem tanították nekünk és én sem fogom kipróbálni sohasem hogy megtapasztaljam.

Amennyiben a vacsoravendéged prionokkal fertőzött, és pápua-új guineai módra eszed (nyersen megeszed az agyvelejét), akkor valóban elkaphatod a kurunak nevezett betegséget. Ám ez nagyon lassú lefolyású, évekbe, évtizedekbe is telhet, mire kifejti hatását. Szép lassan elbutulsz, a kezed elkezd remegni, aztán meghalsz. A boncoláskor meg az agykamrákon kívül extra lyukakat találnak az agyadban. Bővebben:

Cormac McCarthy, igaz? :)
Prionok. De ahhoz hosszú évek kitartó agyvelőevése kell (a tiszta izomzat nem az igazi), hogy látványos eredményt érj vele el. És persze nyersen, esetleg félig lágyra főzve, hogy maradjon életben prion. Ugyan ellenálló fehérje, de ennyire nem.
Az emberhús jól átsütve, kis zöldkörettel kifejezetten egészséges, de nem szép dolog megenni a szomszédot. (Mivel az emberhús minden olyan aminosavat tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége lehet, és jó eséllyel pont a megfelelő arányban - már ha nem esett át egy súlyos éhezésen a leendő vacsorád.)

Szerintem is csak idegi alapon, hiszen voltak emberhús evők régen. Most sem eszel nyers húst.
Amúgy meg ez morális kérdés. Hiszen az állatokat is megesszük. Ők is hús-vér élőlények, mint mi. Lélegzk, eszik, iszik, fél, alszik, nevel. Annyi a különbség, hogy nem "beszélnek". Mármint mi nem értjük őket. Ennyi.
Lehet, hogy - tudom ökörség - de tételezzük fel pl jönne egy húsevő idegen faj, nekik mi lennék az állatok. Nem értenek minket, de finomak vagyunk sütve. Összeterelnek, ketrecekbe zárnak, etetnek. Aztán levágnak hiába van kicsinyünk, sírunk, sikoltunk, végül megyünk a levesbe.
Mi ugyanezt csináljuk most az állatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!