Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek is nagyon durva a...

Szerintetek is nagyon durva a világunk?

Figyelt kérdés

Rendszeresen leesik az állam, ha felnézek az égre.

Nehéz elhinni, hogy ez az egész már x milliárd éve tart és lehet hogy mások is vannak rajtunk kívül.

Vagy hogy ez az egész hogyan alakult ki, van e értelme, ki vagy mi hozta létre?

Ilyenkor az is beugrik, hogy lehet full egyedül vagyok és az egész csak illúzió.

Viszont az se megoldás, hiszen valahol kell lennem akkor is.

Furcsák a vallások is, kicsit úgy tűnik, mintha a tudomány nélkül többet tudtak volna a vilagunkról.

Vajon valaha választ kapunk?

2018. szept. 20. 20:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

"Furcsák a vallások is, kicsit úgy tűnik, mintha a tudomány nélkül többet tudtak volna a vilagunkról."

Én viszont azt látom, hogy semmi érdemit nem tudtak a világunkról. Csak ment a költészet meg a tippelgetés.

Sok mindenre kaptunk már választ, és biztos, hogy mondjuk 1000 év múlva még sokkal többet fogunk tudni, gondold el, mennyit fejlődőtt a tudomány az elmúlt 1000 év alatt.

2018. szept. 20. 21:03
 2/11 anonim válasza:
17%
Hasonlóan érzek. Kifejteni most nem tudom de ha felnézek az égre úgy érzem jó lenne egy másik bolygón mert az ami itt folyik a Föld bolygón egy illúzió,hazugság.
2018. szept. 20. 21:23
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy fogalmaztam volna, hogy az emberiség nagyon durva, a Föld csodálatos, a világegyetem meg fantasztikus. Csak próbáld elképzelni pl, hogy azok a csillagok, amik pl százezer fényévre vannak, már nincsenek is meg, de mivel a fényük még csak most ér ide, a csillagászok vidáman vizsgálhatják.
2018. szept. 20. 22:04
 4/11 anonim válasza:
100%

Engem a fizika ismerete tart a földön. Így tudom hogy létezünk.

Egyik kedvenc időtöltésem a csillagos eget bámulni.

Elképesztően csodás a természet, ha az ember megáll egy pillanatra, és szemügyre veszi.. A mezőn a szél fújása, a nap melege, hogy micsoda energiát hordoz magával minden.

És a tudat, hogy a világunknak csak a töredékét fedeztük fel eddig, vagy az hogy hatványozottan fejlődik az emberiség gondolkodása. Gondolj bele mi történt az elmúlt 50 évben, utána hogy mi történt időszámításunktól 1969ig, ahol a holdra szállást olyan gépekről vezérelték, aminek a sokszorosát képes elvégezni, egy tinédzsernek kezében fekvő telefon.

2018. szept. 20. 22:11
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Biztosan vannak mások is rajtunk kívül vagy ez az egész csupán egy illúzió mint a Mátrix.. Még ha illúzió is az egész univerzum akkor felfoghatatlan méretű tárolókapacitással rendelkezhet ami durva a mi technológiánkhoz képest 😀 vallás csak azért van h az embereknek legyen hitük és ne az intelligenciánkat erősítsük. Szval le a kalappal a Mátrix teremtőnknek 😊
2018. szept. 20. 22:16
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Számomra az meglepő hogy felnézek az éjjeli égboltra ami tele van élettel és hihetetlen hogy nem tudunk róla semmit.
2018. szept. 20. 22:41
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

"Furcsák a vallások is, kicsit úgy tűnik, mintha a tudomány nélkül többet tudtak volna a vilagunkról."

Szart se tudnak. Évszázadokon át könyvtárak ezreit töltik meg azzal, amiről a leghalványabb fingjuk sincs.

2018. szept. 20. 22:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Szerintem a vallásoknál totál megáll az, hogy van teremtő, ő egy másik dimenzióban van, illetve majd mi is oda jutunk, mert az itteni lét arra készít fel.

Az viszont biztos, hogy nagyon szép és ahogy írta valaki, fantasztikus.

Nem csak az eget szoktam bámulni, hanem a hegyet is, ami a házzal szemben van.

Nagyon jó!

2018. szept. 21. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:

A vallások módszerei elfogadhatatlanok.

A tudományos módszertan sem tökéletes, de azért még ez a legjobb, így ismeretekhez jutunk és nem néhány ókori vízió határozza meg a sorsunkat, amiből semmi hasznunk nincs.

Bizonyítatlan, logikátlan, egymásnak ellentmondó alátámasztatlan kijelentések tömkelege, amit figyelmen kívül lehet, sőt kell hagyni, különösen, hogy az alaptétel abban nyilvánul meg, hogy abban az alaptalanul feltételezett túlvilági létben a helyünket az határozza meg, hogy elhiszi e valaki ezeket a meséket és ez annyira szembeszökően naiv, gyermeteg, hogy mindent elárul a vallás természetéről.

2018. szept. 21. 12:14
 10/11 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Nehéz elhinni, hogy ez az egész már x milliárd éve tart és lehet hogy mások is vannak rajtunk kívül."

Akkor nézz utána, miért gondoljuk, hogy több milliárd éves:

[link]

,,Vagy hogy ez az egész hogyan alakult ki, van e értelme, ki vagy mi hozta létre?"

Úgy néz ki, hogy nincs értelme, mert a megfigyelések nem utalnak semmi féle ilyesmire. Ettől még lehet, hogy van! Sőt az is lehet, hogy valami/valaki teremtette. Ezekre a kérdésekre még nem tudja a tudomány a válaszokat. De a vallások sem! Maximum így képzelik el...

,,Furcsák a vallások is, kicsit úgy tűnik, mintha a tudomány nélkül többet tudtak volna a világunkról."

Én úgy tudom, hogy a vallásokban hinni szokás. Tudni olyan dolgot lehet, amikről már bebizonyosodott, hogy igaz. Ha Istenről tudnánk, hogy létezik, akkor nem a vallások foglalkoznának vele, hanem a tudomány. Lehetne vizsgálni miket tud, hogy teremt dolgokat. Isten a tudomány részévé válna, nem kéne hinni benne, mert már tudnánk, hogy létezik...

Vajon valaha választ kapunk?

A tudomány segítségével talán igen... Amúgy nem!

2018. szept. 21. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!