Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hiszzük azt, hogy a...

Miért hiszzük azt, hogy a globális felmelegedés elpusztíthatja az élővilágot?

Figyelt kérdés

[link]

ha ezt a diagramot megnézitek látni, hogy többször volt a mainál 6 fokkal melegebb a klíma.

Karbon - "A karbon jelentős részében, különösen az északi félteke területein trópusi viszonyok uralkodtak. Az alsó-karbonban nagyon gyakori volt a mészkő, a korallzátonyok pedig egészen a mai északi 78° szélességi körig terjedtek el" (wikipédia)

Triász - "Az északi sarkvidéken nedves és mérsékelt éghajlat uralkodott. Nincs bizonyíték eljegesedésre sem a sarkokon, sem azok közelében; a körülmények megfelelőek voltak a hüllőszerű élőlényeknek." (wikipédia)

Tehát a forró éghajlaton is hemzsegett az élet. Nem lehetett rossz a föld élővilágának, hogy az északi sarkon is mérsékelt öv volt, a föld nagy részén meg trópusi.

---off--- lehet ezért vagyunk itt. A bolygónak szüksége van az emberi fajra, ami a jelenlegi ismert élővilág nagy részét kiírtja, felmelegíti a bolygót, majd saját magát írtja ki, hogy végül helyet csináljon valami újnak, egy olyan bolygónak, ahol 1 milliárd év múlva hemzseg az élet még a sarkkörökön is :D

IGEN, IGEN, IGEN :D megfejtettem a létezésünk okát a földön :D Lehet ez a válasz az ősi kérdésre: mi az emberi lét célja??? ----> "global warming"

Zseni vagyok :D XD

2010. jún. 21. 21:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
49%

Nah, menj vissza homokozni kisfiam, majd a nagyok megválaszolják a kérdéseket.

Jah és nézz több ngc-t ill. discovery-t. Okosabbnak fogsz tűnni.

2010. jún. 21. 21:18
 2/22 A kérdező kommentje:
Rendben apu/anyu
2010. jún. 21. 21:31
 3/22 A kérdező kommentje:
A végét lehet "kicsit" elbaromkodtam, de az off-ig KOMOLYAN gongolom a leírtakat.
2010. jún. 21. 21:32
 4/22 A kérdező kommentje:

És várom az értelmes válaszokat :-)

Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez! - az 1. válasz írójának szól

2010. jún. 21. 21:32
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
Mondja ezt a triplapostos srác.
2010. jún. 21. 21:45
 6/22 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem a globális felmelegedés fogja kiírtani az élővilágot, mert mint már írtad, sok jégkorszak, vagy melegedés is volt, és nem pusztultak ki. Ami miatt eltűnnek, az a sok kémiai vegyszer lesz, a sok szemét és a sok atombombarobbanás. Utána a sok sugárzás. A csótányok túlélik a sugárzást. A bombát nem.
2010. jún. 21. 21:48
 7/22 anonim ***** válasza:
60%

Milyen sok atombombarobbantás? :D

Másrészt ha a pároddal fekszel az ágyban ő is sugároz csak úgy megsúgom (és nagyobb mértékben, mint mondjuk az átlagos sugárzás.)

2010. jún. 21. 21:50
 8/22 A kérdező kommentje:
65% máshol oszd az észt
2010. jún. 21. 22:13
 9/22 A kérdező kommentje:

1 a kérdéshez illő válaszod nem volt, légyszíves ha unatkozol menj az ezotéria témakörbe, ott az embereknek nem számít ha hülyék írnak.

--------.----------------.-------------.-----------------

Ja, szerintem is a kémiai vegyszerek a veszélyesebbek, nem értem miért ilyen felkapott téma a globális felmelegedés.

2010. jún. 21. 22:17
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Először is a tudományban a hit, mint olyan, elég csúnya szó, nem hiszünk. Másodszr senki nem állította, hogy meleg éghajlaton nincs élet, csak tudod, amíg eléred azt a meleg éghajlatot, addig van szívás. Ugyanis a jelentős (és ami nagyobb baj: gyors) éghajlatváltozás törvényszerűen kihalást hoz, mert az erősen specializálódott fajok képtelenek alkalmazkodni. Ha elég ilyen hal, ki, illetve kritikus fontosságú fajok halnak ki, akkor borulhat a tápláléklánc, és akkor már kihalási hullámról beszélhetünk. Túlélő fajok persze lesznek, sőt vannak fajok, amik a kihalási hullám alatt élik virágkoruk, de a régebbi fajoknak szívás. MI, mint régi éghajlathoz szokott faj nem akarunk szívni, mert ugyan papíron jól néz ki, hogy X milliárd ember meghal, csak a valóságban már nem olyan vicces, mikor hugunk, anyánk szemünk láttára hal éhen...
2010. jún. 21. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!