Elviekben lehetséges lenne, hogy a gravitációt a nagy objektumok sötétanyag magjának elektromos vonzása okozza?
Tudom, elég nagy butaságnak tűnik. Kérem a "nagy tudásúak" ne sértődjenek meg.
Úgy képzelem pl: Föld esetében a mag van sötét anyagból, vagy csak egy a köpenyben lévő sötétanyag gyűrű, amit persze semleges töltésű, neutron felhő határol, így közvetlenül nem érintkezik az anyaggal. Elektromosan vonzza az anyagot, így minket embereket is, távolodva tőle egyre gyengébb a hatása.
De mivel gravitációs hatása kimutatható, hatás-ellenhatás. Ütközés nélkül áthalad a Földön, majd gravitáció visszafordítja, újra átmegy visszafelé utközés nélkül...
A végén a magban állhat meg.
"A végén a magban állhat meg."
Megmondanád, hogy mitől fog leállni?
Arról nem is beszélve, hogy nem nulla a sebessége induláskor sem. Szépen átmegy a Földön, majd megy tovább.
Akkor neki van gravitációs hatása a Földre, de rá nem hat a Földé?
Megállni semmi sem fog, hisz minden mozog, a Föld is. Gravitációs tulajdonság miatt gondoltam, hogy az anyag a kisebb gravitációs közeg felé áramlik, ha a rá ható egyéb erők is engedik.
"Gravitációs tulajdonság miatt gondoltam, hogy az anyag a kisebb gravitációs közeg felé áramlik"
Persze, arra áramlik.
De NINCS SÚRLÓDÁS!
Simán átmegy a Földön, aztán megy tovább. Nem marad ott a Föld közelében.
A galaxisokban pedig sok sötét anyag van - több, mint normális anyag - és nem tömörül teljesen a központban (mondtam, hogy nincsenek sötét bolygók és csillagok) - tehát ott van mindenütt az egész látható galaxisban, és még azon kívül is.
Ez azt eredményezi, hogy a galaxis széle felé sokkal több tömeg van, mint ami látszik, és ezért mozoghat nagyjából együtt az egész látható galaxis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!