Lehetséges, hogy látom néha ahogy a szememben az idegpályákon végighalad az elektromos impulzus?
az inger hoza létre az ingerület, és nem fordítva.
tehát amit tapasztalsz az "csupán" érzéki csalódás.
Gondolom inkább erről van szó:
Én akkor látok ilyen repkedő kis fénycsíkokat ha hirtelen, vagy nagyon erőltetetten lehajtom vagy oldalra fordítom a fejem.
Sajnos nem tudom előidézni ezt a jelenséget, csak megtörténik néha.
Bizonyára a szemünkben vagy az idegpályákon valami kicsit "elromlik" és hibás jeleket küld tovább az agynak. Amit később agyunk felismer és ki is javít, pár másodpercen belül.
Ami igazán érdekessé teszi a jelenséget az a folyamatos cikázás és változatos mozgása a fénycsíkoknak. Eddig nem találtam semmi rendszerességet a mozgásukban, valamelyik imbolyog, valamelyik egyenes halad...
nem a lebegő foltokra gondolok. a #7-es válaszoló érti mire gondolok.
ilyenkor rövid fénycsíkok áramlanak a látómezőmben. megjelennek, különböző irányokba cikáznak, aztán eltűnnek.
látványra olyasmi, mint a hullócsillag, csak nem egyenes vonalban halad, és jóval lassabban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!