Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van néhány hihető módszer pár...

Van néhány hihető módszer pár bolygó jövőbeli kolonizálására. Ezek közül melyikre költöznél a legszívesebben, ha menni akarnál, és miért?

Figyelt kérdés

Vénusz - A felszín felett 50km magasságban lebegő ballonon lógó fedélzet, amin mindenféle lakóépület és üvegház lenne.

A "kinti" nyomás akkora lenne mint a Földön, a hőmérséklet pedig 0-50 celsius fok között. Gyakorlatilag pólóban, utcai ruhában lehetnél kint, csak egy légzőmaszk kéne a szén-dioxid légkör miatt.

Picit világosabb lenne, mint a Földön, fölötted világoskék-világossárga égbolt, alattad fényes, sárga felhők.

48 óra világosság és 48 óra sötétség váltaná egymást, ahogy ez ebben a magasságban lévő szelek körbefújják az állomást a bolygó körül.

A gravitáció észrevehetetlenül kisebb lenne mint a Földön.

Hold - Félig talajba ásott épületek, hatodakkora gravitáció, "kint" csak űrruhában lehetne lenni, 2 hét nappal 2 hét éjszaka. Nappal a talaj világos lenne, de az ég fekete, mivel nincs légkör.

Mars - Majdnem ugyanaz, mint a Holdon, csak nappal lenne égbolt (barnás), kb. ugyanolyan hosszú nappal-éjszaka, mint a Földön, harmadakkora gravitáció, mint a Földön. A légkör jelentősége minimális, szinte vákuum.

A legverőfényesebb napon olyan világos lenne, mint amikor kicsit felhős az ég a Földön.

Titán (Szaturnusz holdja) - Majdnem ugyanolyan táj, mint a Földön csak itt vízjégből vannak a kőzetek, és folyékony metánból a tengerek. A légköri nyomás másfélszer akkora a mint a Földön, de -150 celsius fok van, és a légkör mérgező ciángázt tartalmaz.

A legverőfényesebb nap világossága akkora, mint a Földön a szürkület. Sárgás-barna égbolt, gyakori köd.

A sűrű, hideg légkör ellen vastag falú, termosz-szerű épületek, és valami speckó űrruha kéne.

Viszont, mivel kicsit kisebb a gravitáció, mint a Holdon, és a légkör olyan sűrű, egy űrruhás ember, szárnyakat csatolhatna fel és madárként repülhetne, a táj meg nem lenne unalmas, mert ugyanolyan változatos, mint a földi felszínformák, csak itt jégből és metánból vannak.

A metán esőzések és havazások ellen is védekeznie kell az épületeknek.

2010. jún. 19. 15:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

tegnap 23:59 vagyok

Elírtam két mondatot. Javítva:ellensúlyozni, a másik pedig, hogy a Föld forgástengelyét stabilizálja a mi Holdunk és nem a Napunk, ahogy először írtam.

2010. jún. 20. 00:02
 12/14 A kérdező kommentje:

"A Vénuszon óriási nyomás nehezedne ránk a hatalmas légköri nyomás miatt, ráadásul pillanatok alatt megsülnénk, olyan ott, mintha egy kazánban lennénk. A bolygó folyton-folyvást fortyog és emiatt jelentős a tektonikus lemezek mozgása, a vulkánkitörés."

Ez igaz. A felszínén. De 50 km-es magasságban akkora a nyomás, mint a Földön tengerszinten, a hőmérséklet 0-50 fok között van, és a kénsavas felhőréteg fölött vagy.

Ha egy nagy ballon alatt lógna ebben a magasságban egy nagy műtalaj, arra lehetne építkezni, és az épületek olyanok lehetnének, mint a földi házak, csak bennük mondjuk kicsit nagyobb légnyomást csinálnánk, mint kint, hogy a szén-dioxid légkör ne menjen be, ha meg kimész a házból, akkor egyszerűen csak fel kell venni egy oxigénpalackot, meg egy légzőmaszkot.

Egyébként verőfényes napsütés lenne, és a napelemek sokkal jobban működnének, mint a Földön, és mivel a ballon-platform alatt lévő kénsavas felhők is nagyon jól visszaverik a fényt, nemcsak felfele, hanem lefele is mutathatnának.

Mivel ebben a magasságban van egy jet-stream áramlás, és az állomás vele együtt repülne, a lakók nem éreznének szélfúvást, és az állomást olyan sebességgel fújná körbe a szél a Vénuszon, hogy 48 óra nappal és 48 óra éjjel váltaná egymást.

2010. jún. 20. 08:03
 13/14 anonim ***** válasza:

tegnap 23:59 vagyok

Én nem látom értelmét annak, hogy a kőzet felett alakítsunk ki bázist, járműveket, még akkor sem, ha ott hasonló a nyomás,mint a Földön. Egyszer azt olvastam,hogy egy Jupiter-típusú bolygó felső légkörében is kialakulhatott volna élet, ahol óriási, üreges csontú, kicsi tömegű szárnyas élőlények élhetnének, amik úgy lebegnek,mint a léggömb. Viszont mi emberek nem olyan helyre születtünk és genetikailag képtelenek lennénk ott élni.

Nem rég felfedeztek egy olyan exobolygót, ahol 0-40 fok közötti a hőmérséklet, a Földtől nem sokkal nagyobb és azt hiszem egy vörös törpe körül mozog. Én úgy gondolom, hogy ott megbújhat az élet és nem csak mikroszkopikus formában. A Mars az egyedüli a naprendszerben, ahol lehetne kialakítani bázist és akár légkört is kialakítani, ebben az évszázadban kezdődik az első Mars-utazás, a Földön már el is kezdték űrhajósokkal a szimulációt.

2010. jún. 20. 10:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Eredetileg azt akartam írni, hogy ha megfőztük (jó hasonlat a felmelegedésre) együk is meg! tehát itt szenvedjük ki utolsó napjainkat. De ha meg lehetne valósítani a születés szabályozást, és nem a pénz hanem az intelligencia döntené el, hogy lakhat-e az ember más bolygón akkor esetleg, elgondolkodnék rajta, hogy elköltözzek. Ez hasonlít a Wall-e című meséhez. A Föld tönkretétele után felköltöztek egy űrhajóra az emberek, (micsoda társadalom kritika). A Mars szimpi
2010. jún. 21. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!