Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol érdeklődhetem meg, hogy:Ma...

Hol érdeklődhetem meg, hogy:Magyarországon pontosan milyen helyek, földek elég tiszták (tehát nem tartalmaznak még régen, vagy nem rég odakerült vegyszereket, egyebeket), és egyben agyagosak? Ilyen föld kéne. Hova forduljak megbízható adatokért?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Gondolod, hogy van egy Magyar Földügyi Hivatal, ami ezekt számontartja? Gondolod, hogy évente feltérképezik az összes talajt, hogy nem került-e bele vegyszer?

Sajnos a szennyező cégek/emberek nem nagyon szokták kitáblázni, hogy egy adott föld szennyezett, mert próbálnak titokban maradni.

Egyébként Magyarországon igen jó eséllyel minden olyan föld szennyezett, ahol már legalább egyszer termeltek növényt.

2010. jún. 15. 15:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad van, ilyen nyilván nincs, de valami általánosnál tisztább föld...., ami nem annyira szennyezett...? Meg azért van, ami lebomlik, vagy nem tudom....Nem értek hozzá, ezért kérdezem.
2010. jún. 16. 12:59
 3/3 anonim ***** válasza:

keress olyat ami iparvidékhez, folyóhoz nem esik közel.

Ott valószínüleg tisztább lesz a föld.

(Érdemes még a talaj és rétegvízre is figyelemmel lenni.)

2010. jún. 16. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!