Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Élet létrejöhet élettelen...

SIDLER22 kérdése:

Élet létrejöhet élettelen anyagokból?

Figyelt kérdés

A Stanley Miller kísérletről már hallottam. Azt is hallottam róla, hogy amit létrehozott még nem élet csak szerves anyag. A kérdésem tehát az lenne, hogy fejlődő forma létrejöhetett itt a földön? Igazából rengeteg helyen olvastam már mindenfélét ezért úgy döntöttem megkérdezem tőletek hátha ti többet tudtok a dolgokról aztán majd a válaszokból tanulok.

Ui: Ha esetleg rossz kategóriába tettem be a kérdést, elnézést. Nem tudtam hova máshova sorolhatnám be.

#szerves anyag #Luca #abiogenezis #ősnemződés #Stanley Miller
2018. máj. 13. 20:33
1 2
 11/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Van egy szürke terület a már környezetükkel interaktív szerves óriásmolekulák és a már RNS-sel működő kezdetleges élő szervezetek közt, amiről nincs még tudásunk, csak sejtéseink.

Értelemszerűen erről fosszíliákból nem nagyon tudunk adatot szerezni, sokmillió éves evolúciót meg laborban modellezni elég korlátozottan lehet.

Van rá végül is esély, hogy az ismeretlen események intervalluma nem egy evolúciós folyamatot, hanem pánspermiát, teremtést, mittomén rejt, de szerintem ez csak olyan, hogy ez megint a vallásos hit és az ufófanok utolsó menedéke, ismeretlen terület lévén, körülötte már minden fantazmagória hely elkelt.

Csak logikai alapon miért pont ezen a kis területen rejlene a misztikus megoldás, ha máshol nem volt?

Igazán ezért is jó lenne a Naprendszerben máshol életet találni, mert éppen ezen kezdetekről kaphatunk onnan fontos ismereteket.

2018. máj. 14. 12:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Voltak kísérletek, szerves anyagok létrejöttek. Ebből következtettek arra, hogy lehet, hogy élet is létrejönne, de nem vitték tovább a kísérleteket.
2018. máj. 14. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!