Élet létrejöhet élettelen anyagokból?
A Stanley Miller kísérletről már hallottam. Azt is hallottam róla, hogy amit létrehozott még nem élet csak szerves anyag. A kérdésem tehát az lenne, hogy fejlődő forma létrejöhetett itt a földön? Igazából rengeteg helyen olvastam már mindenfélét ezért úgy döntöttem megkérdezem tőletek hátha ti többet tudtok a dolgokról aztán majd a válaszokból tanulok.
Ui: Ha esetleg rossz kategóriába tettem be a kérdést, elnézést. Nem tudtam hova máshova sorolhatnám be.
Az élőlények is "élettelen anyagból állnak", nem vagyunk mások mint összetett, önfenetartó láncreakciók, csak abban különbözünk más reakcióktól (az összetettséget elszámítva), hogy a láncreakciónk nem simán addig tart amíg van hozzá anyag/energia, hanem maga a reakció biztosítja a saját fennmaradásához szükséges vegyi anyagokat és körülményeket (pl. eszünk, iszunk, lélegzünk, teszünk azért, hogy megfelelő maradjon a testhőmérsékletünk, stb.).
Amúgy van egy kísérlet amiben sikerült valami életjelenségeket mutató keveréket összeállítaniuk szerves anyagokból.
Az élet olyan folyamatok összessége, amik élettelen rendszerekre is jellemzőek. Tehát sok élettelen dolog együttesen számunkra életnek nevezhető. Így nevezzük magunkat is: Élőlényeknek.
Abban minden tudós egyetért, hogy egy sejt élő, de ami azokat alkotja? Az már nem? Hát igen... Ebből látszik, hogy elég bizonytalan a téma... Még nem lehet definíciót alkotni az életről...
Az ember persze élőnek nevez dolgokat. Ez ok. DE túl is misztifikálja ezt. Valami isteni dolgot hisz a háttérben. Valami misztikusat, valami jót, valami szépet. Még hiszünk a mikulásban... :)
A kérdésre a válaszom tehát röviden a következő: Az élet már alapból is élettelen anyagokból van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!