Mi van, ha 1=2?

Figyelt kérdés
Sok mindenre kíváncsi vagyok, többek között, hogy milyen matematikai, fizikai és filozófiai szabályok sérülnek, és milyen gátak törnek át?

#szabály #matematika #fizika #sérülés #gát #filozófia #paradoxon #ellentmondás #légyszi ne töröljétek a kérdést megint kösz
2018. ápr. 23. 10:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
54%
1-es maradékosztályban kb érvényes.
2018. ápr. 23. 11:09
 2/27 dq ***** válasza:
20%

> Sok mindenre kíváncsi vagyok, többek között, hogy milyen matematikai, fizikai és filozófiai szabályok sérülnek, és milyen gátak törnek át?

Akármilyen ellentmondás van, mindig ugyanaz történik: minden lehetséges állítás igaz (de legalábbis bizonyítható) lesz, beleértve az állítások ellentétét is. (A szokásos logikával.)

Fizikában: 1=2 esetén igaz lesz hogy az alma leesik a fáról, hogy felesik, hogy oldalra esik, és hogy nem mozdul.

((Legalábbis ezt szokjuk gondolni. Az igazság fogalma nagyon mélyen van a fogalmaink alatt, és nagyon nehéz úgy megközelíteni, hogy ne használnánk fel saját magát.))

2018. ápr. 23. 11:50
 3/27 dq ***** válasza:
34%

dq: "nem tudunk róla semmit"

^^ ez azt jelenti hogy nem értek hozzá, nehezen tudom elképzelni hogy bárki igen, meg, aki igen, az sem :P

Valójában fogalmam sincsen, hol tartanak most az igazsággal és valósággal kapcsolatos matematikai/filozófiai kutatások. (Néhány negatív matematikai/filozófiai eredményt ismerek, hogy ezt nem tudhatjuk, az nem lehet igaz stb. Pozitívból jóval kevesebbet.)

2018. ápr. 23. 11:57
 4/27 anonim ***** válasza:
33%

Semmi különös nincsen.

Neked 1=2 és ennyi.

Semmilyen gátak nem törnek át.

Az összes többi embernek nyilván egy nem egyenlő kettővel, és rád emiatt egy kicsit furcsán néznek. De semmi komoly nem történik...

2018. ápr. 23. 13:55
 5/27 Bubuka508 ***** válasza:
38%
Én a suliban egyszer levezettem egy matekegyenletet úgy, hogy bebizonyítottam a tanárnak, hogy 3=5. Az lett, hogy akkora karót adott, hogy csak úgy füstölt, de alapjaiban nem rengette meg a világot, még engem sem.
2018. ápr. 23. 15:13
 6/27 A kérdező kommentje:

Jó, akkor segítek elindulni a kérdésben azzal, hogy leírom én mire jutottam elsőre:

Minden szám egyenlő lesz minden számmal.

Akkor úgy kérdezem, hogy ennek milyen következményei vannak? Hogy lehet ezt értelmezni?

2018. ápr. 23. 18:21
 7/27 anonim ***** válasza:
50%
Mi van? Semmi egyéb, mint valaki nem ismeri az elemi számtant se. A természet nem törődik azzal, értik-e. Működik. Ha nem értik és emiatt rosszul avatkoznak be, viselik következményit. Ez esetben csak annyit, nem érdemel szót, energiaráfordítást.
2018. ápr. 23. 18:59
 8/27 anonim ***** válasza:
34%

"Mi van, ha 1=2?"

Semmi!

Leírták már az előző kérdésednél is. (lehet ezért duplázott 1=2?)

A végtelen végtelen a semmi meg semmi. A közte lévő részt még úgy skálázod ahogy neked tetszik.

2018. ápr. 23. 19:14
 9/27 anonim ***** válasza:
59%

Ha 1=2 (és érvényesek a műveleti szabályok), akkor minden egyenlő nullával, tehát sem 1 sem 2 nincs is:

1=2

kivonva 1-et: 0=1

megszorozva k-val: 0=k

Tehát csak a nulla létezik... :)

2018. ápr. 23. 21:07
 10/27 Alex Fly ***** válasza:
58%

Akkor az leszb.hogy a fekete egyenlő a fehérrel és a piros is a zölddel.

Amíg ki nem vasal egy kamion amikor tilosban mész át a zebrán...

2018. ápr. 24. 05:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!