Mi van, ha 1=2?
> Sok mindenre kíváncsi vagyok, többek között, hogy milyen matematikai, fizikai és filozófiai szabályok sérülnek, és milyen gátak törnek át?
Akármilyen ellentmondás van, mindig ugyanaz történik: minden lehetséges állítás igaz (de legalábbis bizonyítható) lesz, beleértve az állítások ellentétét is. (A szokásos logikával.)
Fizikában: 1=2 esetén igaz lesz hogy az alma leesik a fáról, hogy felesik, hogy oldalra esik, és hogy nem mozdul.
((Legalábbis ezt szokjuk gondolni. Az igazság fogalma nagyon mélyen van a fogalmaink alatt, és nagyon nehéz úgy megközelíteni, hogy ne használnánk fel saját magát.))
dq: "nem tudunk róla semmit"
^^ ez azt jelenti hogy nem értek hozzá, nehezen tudom elképzelni hogy bárki igen, meg, aki igen, az sem :P
Valójában fogalmam sincsen, hol tartanak most az igazsággal és valósággal kapcsolatos matematikai/filozófiai kutatások. (Néhány negatív matematikai/filozófiai eredményt ismerek, hogy ezt nem tudhatjuk, az nem lehet igaz stb. Pozitívból jóval kevesebbet.)
Semmi különös nincsen.
Neked 1=2 és ennyi.
Semmilyen gátak nem törnek át.
Az összes többi embernek nyilván egy nem egyenlő kettővel, és rád emiatt egy kicsit furcsán néznek. De semmi komoly nem történik...
Jó, akkor segítek elindulni a kérdésben azzal, hogy leírom én mire jutottam elsőre:
Minden szám egyenlő lesz minden számmal.
Akkor úgy kérdezem, hogy ennek milyen következményei vannak? Hogy lehet ezt értelmezni?
"Mi van, ha 1=2?"
Semmi!
Leírták már az előző kérdésednél is. (lehet ezért duplázott 1=2?)
A végtelen végtelen a semmi meg semmi. A közte lévő részt még úgy skálázod ahogy neked tetszik.
Ha 1=2 (és érvényesek a műveleti szabályok), akkor minden egyenlő nullával, tehát sem 1 sem 2 nincs is:
1=2
kivonva 1-et: 0=1
megszorozva k-val: 0=k
Tehát csak a nulla létezik... :)
Akkor az leszb.hogy a fekete egyenlő a fehérrel és a piros is a zölddel.
Amíg ki nem vasal egy kamion amikor tilosban mész át a zebrán...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!