Ha a pont nulldimenziós, vagyis kiterjedés nélküli, akkor, hogy épülhet fel a Világegyetem pontokból?
Lehet hülyeség az egész csak érdekeltek a vélemények.
Egyáltalán egyenes hogy lehet? (A pont minden irányba nulla, az egyenes mint pontsor hogy kap kiterjedést? Hiába fűzzük őket egymásután, a nulla az bármennyiszer nulla :/ ) Tudom, hogy a pont és egyenes alapfogalom így nem kell definiálni, hogy csak modellek a matematikában és a valóság nem így jön létre. Nyilván a pont sem valós hisz 3d világban élünk.
Hasonló az analógia; gondolom már vettél részt papírgyűjtésen. Ráraktátok a mérlegre a köteg papírokat, és kijelezte, hogy mondjuk 50 kg. Ha ugyanezt a mérést úgy tettétek volna meg, hogy lapokra tépitek az újságokat, könyveket, miegymást, és elvégeztetek volna 1875945865 mérést, az eredmény mindig 0 lett volna, mivel a mázsáló olyan kis tömeget nem tud mérni, ami a lapoknak van. Mégis, a lapok össztömege 50 kg.
Ugyanez működik a pontok esetén is, annyi különbséggel, hogy csak olyan mérleg tudná megmérni a tömegét, amelyik tetszőlegesen kicsi tömeget tudna jelezni.
"Tudom, hogy a pont és egyenes alapfogalom így nem kell definiálni, hogy csak modellek a matematikában és a valóság nem így jön létre. Nyilván a pont sem valós hisz 3d világban élünk."
Akkor mi a kérdés? :)
Erről a céltábla jut eszembe, amit 100%-os valószínűséggel eltalálsz, mindig egyetlen pontban, mert a matematika világában játszódik az egész. Minden egyes pont eltalálásának valószínűsége nulla, a valószínűségek összege mégis 1. Ilyen fura dolog a végtelen.
Megszámlálhatatlanul végtelen sok pontnak simán lehet akár végtelen kiterjedése is.
A fizikai Világegyetem nem matematikai pontokból épül fel.
Ha pedig matematikai térre gondolsz, akkor egy matematikai tér kontinuum, azaz a megszámlálhatónál is több pontot tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!