Jogos Hawkingot ostorozni az elméletéért?
Van egy érdekes video, amiben Hawking elméletét magyarázza. Benne van az igazság a világunkról. https://www.youtube.com/watch?v=DbhnGjgqVEc
Nagyon sok ember erőssen otrorozó kommenteket írt Hawkingról "Hawking szerint Isten nem létezik, de azért ezt az elméletét szívesen megkajáltatná a jónéppel! Egy igazi bohóc!"............"vén ember már fél lábbal a sírban..de nem csak a teste sorvadt el úgy látom,hanem az agya is."....."Ha jobban belegondolok, hogy mi is ez az egész akkor arra jövök rá, hogy az ilyen tudósok fogják eltüntetni az embereket a Földről. Mit jelent az ,hogy tudomány? Mit jelent az hogy fejlődés? Minek kell nekünk emberiségnek ez a két szó?? Ez a két szó fogja elpusztítani az embereket. A tudományos fejlődés."
Olyan erejű a hangvétel, mintha tudományos értelemben ostobaságokat mondott volna Hawning. Az emberek nem tudják feldolgozni a valóságot? Azt hogy nem a valóságba élünk?
Nem tudja jobban átlátni.
Tipikus buta reakció.
Nem értem + a kertünk környékén nem láttam még ilyet + q okosnak hiszem magam = ez egy baromság.
Azért kössük ki, mit értünk az ostorozás alatt. A teóriáinak tényszerű, tudományos cáfolása szükséges és jogos, ha van rá alap.
De a kocsmapolitikusi lehülyézés csak a megértés hiányában inkább önminősítés.
Gondolom, többségében tudománytagadó, műveletlen emberek azok, akik így viselkednek. Olyanok, akiknek a hite érzelmekre alapul.
Lehet Hawkinggal egyetérteni, vagy nem érteni, de egy valami biztos: ő legalább gondolkodott. Ez viszont a fanatikus vallásosokra nem jellemző.
"És emiatt mondott -vagy a szájába adtak- olyan állításokat, melyek egy fizikus számára szakmailag vállalhatatlanok lennének."
>Alex Fly-nak:
Most komolyan ennyire nehéz neked elhinni, hogy valaki azt gondolja, hogy nincs Isten, hogy már a médiát is belekevered?
Stephen Hawking sosem volt hívő. Fiatalabb korában is minimum agnosztikusnak lehetett nevezni, később egyre jobban az ateizmus felé vette az irányt. Semmi köze ennek a médiához, Hawking egész egyszerűen így nyilatkozott ebben a kérdésben. A hívőknek maximum azért nem tetszett, mert tudták, hogy ő egy nagy tekintélyű ember volt, akire sokan odafigyeltek, így megnehezítette a missziójukat a térítésben azzal, hogy elgondolkodtatja az embereket.
Én pl többszőr éltem át olyan erős déjavút, hogy előre másodpercekkel láttam mit fogok tenni és nem tudtam mást csinálni. Úgy mozgott a kezem, mint egy gép. Ugyanazokat a mozdulatokat tettem, mint amit előre láttam néhány másodperce. Félelmetes !!!
Szerintem is csak egy szimuláció rabjai vagyunk. Valószínűleg átírták a programot és ez okozta a hibát.
#19: Az a helyzet, hogy csak az agyad hiteti el veled, hogy előre tudtad, mi fog történni.
És persze erre utólag is így emlékszel.
Az agyad rögzíti és értékeli az eseményeket, persze, hogy nem fogod észrevenni, mikor átver.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!