Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért fingik büdösebbet egy...

Miért fingik büdösebbet egy vegán, mint a mindenevő emberek?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 19:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
nem növényevéshez való bélrendszerünk van, emiatt az elfogyaszott növények nem megemésztődnek hanem rothadásnak indulnak
2018. febr. 26. 19:37
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
Ez tényleg attól függ, hogy mennyire tudja megemészteni.
2018. febr. 26. 21:21
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
egyes növények (káposzta, fokhagyma) sok kénvegyületet tartalmaz, amitől lehet büdösebb
2018. febr. 26. 23:53
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Minél több nyers dolgot eszel, annál büdösebb. Én és a barátnőm is vegánok vagyunk már 5. éve. Ő sokkal több nyers dolgot eszik, nem is mer fingani előttem. Az én szellentésemet viszont szinte már a rózsaillathoz lehet hasonlítani, pedig én junk-vegán kaján élek (napi 100g hummusz, fél kiló kenyér vagy tészta, csipsz, vegán bor, vegán sör, ramen zacskós tészták, vegán burgerek). Akkor kezdődik a gond, amikor valaki napi fél kg nyers fodros kelt, kelbimbót vagy egyéb káposztát próbál megenni. Szerintem a hüvelyesekkel nincs probléma.
2018. febr. 27. 07:57
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

Vannak az emberben hosszabb távú alkalmazkodási folyamatok, de aki már egy ideje ugyanazon az étrenden van, és mégis ilyen problémákat okoz, abból alighanem valami hiányzik. Talán el is lehetne gondolkodni azon, hogy ez így nem tökéletes állapot. Lehet, hogy egyszerűen csak némi keserű kéne neki, satöbbi.

Apró kiigazítás, a növény nem rothad, hanem erjed, a fehérje rothad - mondja a szakember, nem én.

Szerintem azért az, aki jószerivel csak tésztán él, nem vegán, hanem elhúzott folyamatú öngyilkos, de ez csak az én véleményem. :)

2018. febr. 27. 11:38
 6/14 anonim válasza:
72%
"nem növényevéshez való bélrendszerünk van, emiatt az elfogyaszott növények nem megemésztődnek hanem rothadásnak indulnak" Mivan? Itt súlyos tévhitben élnek sokan úgy látom. Még, hogy a növényeket nem lehet megemészteni? A növényeket gyümölcsöket amelyek teli vannak az emésztést még elősegítő rostokkal is? Inkább a húsok azok amik rohadásnak indulnak a bélrendszerben, nem beszélve a tehéntejről amelyre szinte minden ember intoleráns. Max azért nem fosol már közvetlenül tőle mert megszokta az emésztőrendszered a sok-sok év alatt. Én éppen az ellenkezőjét tapasztalom magamon, amióta vegán vagyok nem igen van szaga ellentétben azzal amikor anno betoltam egy jó nagy hagymás rostélyost és utána másfél napon át hervadtak le a virágok a 3 méteres körzetemben.
2018. febr. 27. 12:25
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Esetleg azért fingik egy kicsit büdösebbeket, hogy utána majdnem szagtalant kakálhasson.

Nyáron, amikor a kertben gyümölcs-zöldség-dömping van, és egész nap gyümölcsöt eszek (éretten a fáról kertészkedés közben) akkor én is tapasztalom, hogy egy-egy lehajlás nagy recsegéssel jár. De a másnap reggeli termés szaga meg sokkal lájtosabb egy átlagos húsos nap végtermékéhez képest.

2018. márc. 1. 14:52
 8/14 anonim válasza:
60%
nekem nem büdösebb
2018. márc. 1. 18:44
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Mindegy, hogy vegán vagy sem. Akkor lesz büdösebb, ha azt, amit megeszik, az illető nem tudja teljesen megemészteni, így több kaja jut a bélbaciknak. Ha kevés a gyomorsavad, akkor nem csoda, hogy a fehérjéket nem tudod jól megemészteni. A cellulóz mind a bélbaciknak jut, azok pedig cserébe boldogan termelik a gázokat.
2018. márc. 2. 15:54
 10/14 anonim válasza:
0%

A barátnőm vegán, és már rettegek mikor átjön hozzám éjszakára. Kedvenc étele a Kuszkusz és amikor már látom, hogy azt rendelt, akkor kezdek imátkozni, hogy éljem túl az estét, olyan büdöseket fingik. Nem győzőm kiszelőztetni. Szóval a válaszom igen büdösebbet fingik, mert az enyém az övéhez képest rózsa illatú.

21F

2018. márc. 26. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!