Mert találkoztam olyan emberrel is, akinek középiskolai biológia tanári diplomája van-de mivel kutat, biológusnak tartja magát.
Nem az a Biológus aki biológus diplomát tett le?
Olyan esettel is talákoztam, hogy biotechnológus, biomérnök, orvos, állatorvos, környezetkutató, hidrobiológusok vallották magukat biológusnak, mivel a biológia területén kutattak. Ez így evidens? Vagy a biológus szakképzettség jelenti teljesen azt, hogy valaki biológus?
1: ne plagizálj.
2: a wikipédiában a szó jelentéséről van szó. Ha a szó maga érdekel, akkor mást keress fel.
Általánosságban a szócikkek elején levő definíció nem kielégítő abból a szempontból hogy nem írja le hohy a szó mit jelent, kik hogyan és miért használják, stb.
Egy definíció, úgy-ahogy.
Nem használandó erre a célra.
Én is jobban szeretem a "biológus végzettségű" kifejezést, annyival nem hosszabb mint amennyivel konkrétabb.
Mindenesetre a diplomán hagyományosan "biológussá nyilvánítjuk"-ként szerepel. (Pl: [link] ) És egy csomóan hivatkoznak így magukra.
Ezzel igazán nehéz ellenkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!