Szerintetek ez nem durva?
Kérdező! Te mint a tudományt kedvelő ember miért nem vagy képes elfogadni azt a tényt hogy vannak olyan emberek akik nem osztják a véleményedet?
Pontosan miért is zavar téged ez a dolog? Csak mert ha van elég érdeklődő a diák akkor ő maga is utána tud nézni azoknak az információknak amikről szó van. Ha meg nem néz utána akkor az életben is problémái lesznek hiszen simán átverik.
Az iskolában amúgy is csomó olyan dolgot is meg kell tanulni amit aztán nem használ az ember.
Kérdező!
Tudományos szempontból érdekel a kérdés?
Ha már ide tetted... akkor viszont nézz utána néhány lélektani kérdésnek.
Ezek:
- a személyiség állandósága,
- a (vallásos) hit,
- és a vakhit.
"Pont ez az utolsó,ezzel én is tisztában vagyok pont ezért nem értem miért kell a gyerekek fejét tömni a hülyeséggel."
Pedig nagyon egyszerű a miértre a válasz. Ahhoz, hogy a "teremtéstörténet" nevű mítoszt valóságként tudják eladni a fiatal gyerekeknek, először a valóságot kell úgy feltüntetni, hogy az nem igaz, megtévesztés, csak egy világméretű istenellenes összeesküvés része. Másképp a kutya nem lenne kíváncsi a vallásos mesékre igazságként tálalva.
"Te mint a tudományt kedvelő ember miért nem vagy képes elfogadni azt a tényt hogy vannak olyan emberek akik nem osztják a véleményedet?"
Az, hogy az ember nem a majomból fejlődött ki nem vélemény, hanem tény.
"A tudomány azért jó, mert attól függetlenül igaz, hogy hiszel-e benne."
Neil deGrasse Tyson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!