érdekes, hogy egy másik cikkben - ugyanaz a szerző -, mást ír a citrusfélékről...
Számomra is érdekes, hogy egészen más ír egy másik cikkben. Én sem ismerem ki magam, pont ezért kérdeztem meg.
Lehet, hogy nem ismerjük a reakcióegyenleteket, de a mechanizmus ismerjük vagy azt sem? Túl bonyolult?
Itt azt találtam róla, hogy lakmuszpapírral igazolták hogy lugosít https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__bio-eletmod__172832.. de csak ha vízzel iszod, ha keményítővel eszed savasít. Nem értem ezt sem :/
Nem létezik lúgosítás vagy savasítás.
A szervezet nagyon vigyáz a pH egyensúlyra, bármit is eszel. Ha az csak egy picit is felborul, nagyon rosszul leszel - aztán véged is van.
NINCSEN lúgosítás, sem savasítás.
Lúgosítás az ezotéria témaköre, a szellemekkel, idegenekkel, vonzás törvényével együtt.
Így lehetséges.
Ezek a hatások annyira gyengék a gyomorban lévő 10%-os sósavhoz képest, hogy gyakorlatilag elhanyagolhatók (kivéve a savkötőket, de azok erősek).
Gondolj arra, hogy az ecetsav is sokkal gyengébb a sósavnál, de a 10%-os ecetet nem bírod meginni, mert szétmar mindent: a torkodat és a nyelőcsövet is. A gyomornak már nem árt, de mire lejutna...
A citromsav még sokkal gyengébb, és nem is eszed 10%-osan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!