Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet, hogy a citrom...

Hogy lehet, hogy a citrom savas, de lugosít?

Figyelt kérdés
[link]
2017. nov. 28. 08:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy. 1 millió videó és cikk jelent meg erről a népbutításról.
2017. nov. 28. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 A kérdező kommentje:
De orvosok írják, mondják. Gondolom ők csak tudják. Igazából engem a reakcióegyenletek győznének meg, eddig ilyet nem olvastam. De érdekelne akár egyenletek nélkül a mechanizmus legalább.
2017. nov. 28. 08:45
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
Nincs ilyen mechanizmus.
2017. nov. 28. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

érdekes, hogy egy másik cikkben - ugyanaz a szerző -, mást ír a citrusfélékről...

[link]

2017. nov. 28. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 A kérdező kommentje:

Számomra is érdekes, hogy egészen más ír egy másik cikkben. Én sem ismerem ki magam, pont ezért kérdeztem meg.


Lehet, hogy nem ismerjük a reakcióegyenleteket, de a mechanizmus ismerjük vagy azt sem? Túl bonyolult?


Itt azt találtam róla, hogy lakmuszpapírral igazolták hogy lugosít https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__bio-eletmod__172832.. de csak ha vízzel iszod, ha keményítővel eszed savasít. Nem értem ezt sem :/

2017. nov. 28. 09:20
 6/24 anonim ***** válasza:
96%

Nem létezik lúgosítás vagy savasítás.

A szervezet nagyon vigyáz a pH egyensúlyra, bármit is eszel. Ha az csak egy picit is felborul, nagyon rosszul leszel - aztán véged is van.

NINCSEN lúgosítás, sem savasítás.

2017. nov. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

Lúgosítás az ezotéria témaköre, a szellemekkel, idegenekkel, vonzás törvényével együtt.

Így lehetséges.

2017. nov. 28. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 A kérdező kommentje:
Én arra gondolok, hogy ott van pl a reflux, ami ugye a sok gyomorsav miatt alakul ki illetve a gyomorban túlzottan termelődő savra. Ugye aki sok savasat eszik, mint mustár, kóla stb az elősegíti a savasodást. Refluxra el is tiltanak tőle. Namost valamilyen szintű savasítás van eszerint. Akkor viszont lennie kell lugosításnak is. Köztudott, hogy ha sok savas ételt, pizzát stb eszünk akkor szódabikarbónával ami ugye lugosít helyreállítjuk a gyomrot. Ilyen szinten létezhet a X gyümölcsnek is lugosító hatása. Lehet-e az, hogy a gyomorban a citrom X vegyülete vagy a citromsav Y katalizátor jelenléte közben olyan reakcióba lép, hogy lugosít olyanformában, mint a szódabikarbóna csak erélyesebben illetve jobb, hosszan tartó hatása lenne. Ez érdekelne?
2017. nov. 28. 10:02
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Ezek a hatások annyira gyengék a gyomorban lévő 10%-os sósavhoz képest, hogy gyakorlatilag elhanyagolhatók (kivéve a savkötőket, de azok erősek).

Gondolj arra, hogy az ecetsav is sokkal gyengébb a sósavnál, de a 10%-os ecetet nem bírod meginni, mert szétmar mindent: a torkodat és a nyelőcsövet is. A gyomornak már nem árt, de mire lejutna...


A citromsav még sokkal gyengébb, és nem is eszed 10%-osan.

2017. nov. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
65%

"Ez érdekelne?"

Nem.

2017. nov. 28. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!