Ki kell jelölni a tudás határait hogy helyet biztosítsunk a hit számára?
Figyelt kérdés
Egyet lehet érteni ezzel? Nem akárki mondta ám ezt (házi feladat: utánanézni ki mondta...) az illető munkássága mai napig egyetemi tananyag.
Szerintem meg akárki is mondta ezz akármekkora koponya is volt, ez akkora földrengető baromság hoyg nagyobb ki se lehet találni.
A kérdés lényege hogy vannak kérdések amit a tudomány eszközeivel nem vizsgálhatunk nem azért mert nem lehetne hanem azért mert vannak kérdések amik egyszerűen nem a tudomány illetékessége (pl miért vagyunk itt és tsai kérdések...).
Szerintem meg olyan nincs ami nem a tudomány illetékessége. Olyan van hogy X kérdést a tudomány nem tud megközelíteni (még....) de ennyi és semmi több.
2017. nov. 18. 17:58
11/11 anonim válasza:
Én egy valamiben hiszek amit a tudomány nem ismerhet meg soha, ez pedig a világ ok-okozati láncolatának kezdete, úgy érzem ez csakis a hit fennhatósága maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!