Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ahhoz hogy jó legyek kémiából...

Ahhoz hogy jó legyek kémiából elég csak tanulni?

Figyelt kérdés
Szeretem a kémiát és szeretném, ha pl. az órai feladatok jobban mennének és az alap kémia tudásom jobb lenne. Tanulok, próbálom megérteni az anyagot. Késôbb jobb lesz? Ha rutinosabb leszek benne? Vagy inkább olyan mint a matek? Hogy tanulással el lehet érni egy szintet, de ha nincs shozzá érzéke valakinek, akkor nem tud túl lépni egy szinten?

2016. nov. 8. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
általában mindennel úgy van, hogy tanulással el lehet érni egy szintet, de ha nincs érzéked hozzá, akkor le is ragadsz azon a szinten. A vezetés órákon meg lehet tanulni vezetni annyira, hogy átmenj a vizsgán, de jó sofőr csak az lesz, akinek érzéke és affinitása van hozzá. A különböző tantárgyak is így mennek. Bebfilázhatod a tananyagot, de ha nincs érzéked hozzá, akkor az csak egy bemagolt adathalmaz marad.
2016. nov. 8. 13:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen! Elég csak tanulni, és sokat gyakorolni!

Amíg az egyetemeken volt felvételi vizsga, hosszú évekig készítettem fel diákokat egyetemi felvételire. A kémia nem egy egyszer-átolvasom-és-megértem-és-tudom tantárgy. Egy penicillin szerkezeti képletét nem lehet úgy megjegyezni, hogy kétszer figyelmesen ránézel. A kezednek is tudnia kell. Szóval írásban kell gyakorolni. Van akinek elég 3 alkalommal felírni a penicillint, és már akkor tudja. Van akinek 13 alkalommal kell legyakorolnia, és csak akkor fogja tudni.

Na pusztán ez a gyakorlás mannyiség a különbség - hogy van érzéked hozzá, vagy nincs. Ha nincs, többet kell gyakorolni.

Természetesen a kémiai alapokat és szabályokat, törvényeket alaposan, értelmezve kell megtanulni. Esetleg néha különóra keretében a nem teljesen világos dolgokat szakembertől megkérdezni.

A kémiában sajnos rengeteg egyedi nevet kell külön-külön megjegyezni.

2016. nov. 8. 15:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a második válaszolóval. Annyit tennék hozzá biztatásképpen, hogy nekem az első diplomám egy bölcsész diploma volt. Aztán féltem, hogy nem kapok vele állást (persze kaptam, de ez más dolog), és egy teljesen más végzettséget is megszereztem, a vegyészmérnökit. Sok gyakorlással elértem azt, hogy kifejezetten jól ment a kémia. Ami a lényeg lenne: menni fog, csak akarni, gyakorolni, tanulni kell. Bölcsészként is meg tudtam csinálni (általában 4-eseket kaptam egyetemen, diplomaátlagom 4,3 lett), tehát szerintem nem feltétlen érzék kell hozzá. :-) szóval kitartás
2016. nov. 8. 20:44
 4/4 anonim ***** válasza:

A lexikális részéhez értelemszerűen nem szükséges logika, csak "s*gg". Persze, némi logikával az is könnyebben tanulható.

A számolásoknál meg vagy mechanikusan bemagolod a típusfeladatokat, de ez esetben ha kicsivel már másabb a feladat, akkor nagyon elhasalsz, vagy logikusan átgondolod, és az eszedet használva megpróbálod megoldani.

"ha nincs shozzá érzéke valakinek, akkor nem tud túl lépni egy szinten?"

Mindenhez kellenek bizonyos képességek. Még a magoláshoz is, mert akinek például pocsék az emlékezete, az lehet, hogy lazán megold egy differenciálegyenletet, de a töri évszámokkal vért fog izzadni.

Természetesen az egyes képességek, készségek fejleszthetők bizonyos szintig, illetve más készségekkel kompenzálhatóak.

Az pedig rengeteget segít, ha érted is, amit tanulsz. Igyekezz mindent megérteni, átlátni!

2016. nov. 9. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!