Nehéz házilag elkészíteni egy áramcsökkentőt? Tudom kell bele transzformátor, stb.
Kedves kérdező, most megint olyasmit kértél, ami nehezen teljesíthető. Mintha azt kérted volna, hogy gyógyítani szeretném az embereket, ajánljatok olyan oldalakat ahonnan megtanulhatok orvos lenni. Egyrészt vannak szakterületek, másrészt a kérdéseidből az látszik, hogy az alapokkal sem vagy tisztában.
Ezért talán innen kellene nekifutni:
> De most valahogy nagyon kezdett érdekelni, meg szeretném érteni az összefüggéseket a dolgok között.
No igen, csak a kérdésből nem ez derült ki. Nem az, hogy általános fizikai ismereteket akarsz pótolni, hanem hogy valami konkrét dolgot akarsz megvalósítani, ott meg nagyon disszonáns, ha azt hozzáértés nélkül próbálod meg. Aki vezetni sem tud, az nehez fog tudni autót tervezni.
> És gondoltam,hogy könnyebb lesz ha itt kérdezősködök, mint hogy egy száraz könyvet böngésszek. […] Úgy vettem észre,hogy aki tudja nem nagyon osztja meg tudását az ilyenekkel mint én.
Nyilván pár GYK-s válasz nem tud helyettesíteni egy tagolt, képekkel, ábrákkal illusztrált tankönyvet. De még az illusztrációkat leszámítva sem lenne sok értelme bemásolni egy fejezetet a fizika tankönyvből.
Zenész vagy, te sem tudnál teljes választ adni, egy olyan kérdésre, hogy „Hogyan kell kottát olvasni?”, de még egy olyan részkérdésre sem, hogy „mit jelentenek az előjegyzések – b és kereszt –, miért van rá szükség”, mert beszélni kellene mindenféle hangskálákról – dúr, moll, esetleg dór, fríg, líd, mixolid, stb… –, azok eltolásáról egy tizenkét fokú hangskálán, és annak reprezentálásáról egy alapvetően hétfokú skálára épülő ötvonalas kottán.
Még egy egyszerű soros, párhuzamos kapcsolásnál le lehetne írni dolgokat, az még úgy általános fizikatudás. De amilyen irányban te kérdezgettél, az már inkább szaktudás, kicsit olyan, mint a zenében az összhangzattan. Arról könyvet lehet írni, nyilván egy válaszba az nem fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!