Látta valaki a tegnap esti "csillaghullást"?
Kíváncsi vagyok, rajtam kívül hányan észlelték az esti csillaghullást (amit én inkább űrszemétnek gyanítok).
Este 11:15 körül, az én nézőpontomtól viszonyítva kb. 10 fokra dél felé a keleti iránytól, a zenittől 45 fokra indulva és a horizont felett kb. 20-30 fokra végződve láttam egy rendkívül fényes "hullócsillagot". A függőleges iránytól kb. 10 fokot tért ki lefelé balra.
Kb. 2,5-3 másodpercig látszott, az egész eget bevilágító erős zöldes fénnyel, kb. 5 fokos szélesedő legyezőben esett szét és narancssárga "szikraeső" követte, ami legalább kétszer szélesebbre nyílt a zöld fényű főfénytől.
Az alacsony sebességéből és az erősen zöldes fényéből (én nagy réztartalomra tippelek) ítélve űrszemét lehetett.
Észlelte még valaki rajtam kívül? Esetleg tud hozzá tenni valamit?
Legalább 2 ember igen, bár ők magyar idő szerint 23:20-kor:
Az egyik Magyarországról, a másik Romániából, ami egybevág a keleti iránnyal. Jelentsd te is!
"bár ők magyar idő szerint 23:20-kor"
tutira stimmel, a 23:15 körülbelüli tipp volt.
#5: THX, közben én is egyre több helyen láttam a hírt.
Érdekes, hogy nekem jóval hosszabbnak tűnt, mint ezen a videófelvételen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!