Létezhet hogy tegnap Hajdúszoboszlón az Attila utcában 53,4 fok volt?
Itt a link: [link]
Nézzétek meg a grafikont, minden érték normális, de dél körül brutálisan felmelegedett.
Ha a mérőeszköz nem szabályosan van elhelyezve, akkor könnyen mérhet hamis értéket. Ha rásüt a nap, akkor nem a levegő hőmérséklrtét méri, hanem azt, hogy őt magát a nap mennyire melegíti fel.
Szóval: nem, nem volt annyi.
Sőt, ha valaki letakarná egy befőttesüveggel a hőmérőt, és úgy van a napon, akkor akár 70-80 fokig is felmehet :)
Ha a levegő hőmérséklete 53,4 fok lenne, akkor ott már irtózatos hőség lett volna. A világrekord 56,7°C, Kalifornia, a Halál Völgyében (tehát sivatagban). Az azt jelenti, hogy tűző napon gond nélkül van 60-70 fokos hőérzet, pláne beton épületek között, ott talán még több is.
Ja, igen, lehetséges, de csak ha megidéztél egy Dzsinnt, (tonikkal) az repülőszőnyegre rakta az Attila utcát, és elvitte haza, a Szaharába.
Ott még nem tartunk. Máskor ne hagyd a napon a hőmérőt.
Én voltam nemrég úgy 45-47 fokban rövid ideig a szabadban. Na maikor jött egy kis szellő, azt sem tudtam, hová bújjak. Ha ki akarod próbálni milyen lehet ez, végy egy fazekat, tedd tele vízzel, melegítsd fel 50 fokra, tedd bele a kezed könyékig, és tartsd így pár percig. Közben gondolja arra, hogy tested minden pontján ezt érzed.
Azt gondolom, ilyen élménnyel a "sivatag" és "trópus" szót a gondolataidból is száműzöd, nemcsak az utazási terveidből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!