Lehetséges lenne ez? (időutazás)
nemhiszem
max pár órát elöbbre v hátrébb mennél de itt Mo-n akk is ennyi lenne az idő
Öh, értem mit szeretnél, de nem.
Ahhoz, hogy időt utazz, itt a földön kéne valamit csinálni :)
Azzal, hogy te gyorsabban keringsz, nem fog semmi történni. Azért aranyos felvetés volt :D
Szerintem nem hülyeség amit mondasz én olyasmit olvastam hogy a föld forgásával ellentétesen fénysebességgel lehetséges az időutazás . Közben ezt találtam a neten:
Ezt Willem Jacob van Stockum vettette fel 1935-ben. Ha egy végtelen hosszú hengert legalább fél fénysebességgel forgatunk a hossztengelye körül, és valami ezt a hengert valamilyen irányban megkerüli, akkor bizonyos pályákon visszajut a múltba. Jelenleg nem tudunk építeni sem végtelen hosszú hengert, sem olyan hengert, ami kibírná ezt a sebességet. A hengert esetleg kiválthatja például egy feketelyuk forgó gyűrűje – lényeg, hogy végtelen legyen a tér görbülete. Annak megkerülésével elméletben visszajuthatunk a múltba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!