Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lenne ez? (időutazás)

Lehetséges lenne ez? (időutazás)

Figyelt kérdés
Ha mondjuk egy űrhajóval, a föld forgásával ellentétesen, elkezdenénk keringeni nagyobb sebességgel mint a föld forgási sebessége, akkor nem tudnánk időt utazni?
2010. máj. 28. 13:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

nemhiszem

max pár órát elöbbre v hátrébb mennél de itt Mo-n akk is ennyi lenne az idő

2010. máj. 28. 13:35
 2/13 anonim válasza:

Öh, értem mit szeretnél, de nem.

Ahhoz, hogy időt utazz, itt a földön kéne valamit csinálni :)

Azzal, hogy te gyorsabban keringsz, nem fog semmi történni. Azért aranyos felvetés volt :D

2010. máj. 28. 13:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem :D
2010. máj. 28. 13:55
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem hülyeség amit mondasz én olyasmit olvastam hogy a föld forgásával ellentétesen fénysebességgel lehetséges az időutazás . Közben ezt találtam a neten:

Ezt Willem Jacob van Stockum vettette fel 1935-ben. Ha egy végtelen hosszú hengert legalább fél fénysebességgel forgatunk a hossztengelye körül, és valami ezt a hengert valamilyen irányban megkerüli, akkor bizonyos pályákon visszajut a múltba. Jelenleg nem tudunk építeni sem végtelen hosszú hengert, sem olyan hengert, ami kibírná ezt a sebességet. A hengert esetleg kiválthatja például egy feketelyuk forgó gyűrűje – lényeg, hogy végtelen legyen a tér görbülete. Annak megkerülésével elméletben visszajuthatunk a múltba.

2010. máj. 28. 14:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Ez csak Supermannek sikerült , de már akkor is hülyeség volt. Einstein a relativitás elméletében mond olyat hogyha fénysebességgel utaznál akkor lelassulna az idő. Ami neked 1 másodperc lenne az normálisan mondjuk 1 év. Így előre "utazhatnál" az időben, de ez is csak oda út lenne és nincs visszaút.
2010. máj. 28. 16:37
 6/13 A kérdező kommentje:
oh hát köszönöm a válaszokat, de legalább megpróbáltam :D
2010. máj. 28. 16:49
 7/13 anonim ***** válasza:
mepgróbáltál vissza menni a múltba? xd
2010. máj. 28. 21:17
 8/13 A kérdező kommentje:
neem xDD csak felvetettem, dee akkor nem igy fogom megpróbálni majd :P
2010. máj. 28. 21:33
 9/13 anonim válasza:
17%
amiután te következtél (b4zdmeg)|||||| gondolkozzá má ha visszamennél 70 évet az időben találkozhatnál Hitlerrel?biztos kiirtaná az egész családod!!4444444
2010. máj. 28. 23:51
 10/13 anonim ***** válasza:
olvassátok el [link]
2010. máj. 29. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!