Beülnél egy teleportáló gépbe, ami megsemmisít, majd tökéletesen felépít egy másik helyen, miért vagy miért nem?
Ha valami miatt szükséges lenne, igen.
De úgy nem, ahogy egy novellában volt, hogy ha 100 méternél többet kell menni, akkor már ezt használják.
Tehát akkor inkább kihagynál lehetőségeket?
Teszem azt, pl. a Föld el fog pusztulni 1 éven belül.
Lehetőséged lenne így átmenni egy másik, élhető bolygóra.
Más módszer pedig nem lenne.
Elvállalnád így?
Itt az a nagy kérdés hogy a teljes lescannelésünkhöz szét kell-e egyáltalán szedni a testünket, vagy megoldható-e anélkül?
Ha nem szükséges miért öletnénk meg magunkat?
Kit zavarna ha 100 fényévre egy másik bolygón a másolatunk éldegélne teljesen más környezetben és életúttal?
(Lehet a nagy számok törvénye alapján akkora véletlen az univerzumban hogy most is így van hogy egy egy rövid időszakban van másolatunk! Teleportálás nélkül is! Aztán idővel a más életút miatt már nem nevezhető másolatnak az eddigi...teleportáláskor is így lenne!)
"szét kell-e egyáltalán szedni a testünket"
Amilyen teleportálásra jelenleg képesek vagyunk (elemi részecskével), ott igen, szét kell szedni.
Én használnám ezt a teleportáló gépet, ha szükségem lenne rá. Mert mi is vagyok én? Azok az atomok vagyok, amelyek felépítenek? Vagy az a hierarchia, rend, amiben ezek az atomok elrendeződnek, a gondolataimmal, érzéseimmel? A teleportáló „megszüntetni” esetleg azt az anyagot, amiből vagyok, de a hierarchiát és a rendet nem. A rend nem semmisül meg, pont az az, ami információ formájában valóban eljut A pontból B pontba. Ha ez sérülés nélkül, hiánytalanul jut át, akkor az, amivel én önmagamat azonosítom, az nem semmisül meg egy pillanatra sem, maximum az anyag szűnik meg, amiben ez megnyilvánul.
A bőröm sejtjei folyamatosan halnak meg és cserélődnek le újra. De nem a sejtek maguk teszik a bőrömet, hanem azok elrendezése, egymáshoz való viszonya, kölcsönhatása. A bőröm az ugyanúgy a bőröm, mint ahogy 20 éve az volt, függetlenül attól, hogy egyetlen sejt sem a testem része, ami 20 éve az volt, és egyetlen mai bőrsejtem sem élt 20 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!