Lehetséges lenne egy biológiai rádiót csinálni? Egy olyan szervet, ami rádióhullámokat képes generálni, és egy másik szervet, ami érzékelni képes őket?
A rádióhullámok más frekvenciájúak, és más tulajdonságúak, mint a fény, hiába ugyanazon elektromágneses sugárzás megnyilvánulásai.
Ezért van, hogy nem lehet rádiót sugárzó villanykörtét, vagy fényt kibocsájtó antennát építeni, vagy gammát sugárzó tüzet gyújtani.
Rádióhullámok keltésére azt a technikai módszert ismerjük, hogy váltakozó áramot folyatunk keresztül egy vezetőn és az rádiófrekvenciájú sugárzást gerjeszt a térben. Olyan, mintha belenyúlnánk a vízbe az ujjunkkal és gyorsan ide-oda rángatnánk és ettől hullámzik a vízfelszín.
Az elektromos állatok pl. az elektromos rája úgy "működnek", mintha rengeteg kis gombelem lenne sorba kapcsolva a bőrük alatt, ezáltal tudnak a hálózati áramhoz hasonló feszültségű egyenáramot előállítani, kb mintha te egymáshoz hegesztenél 200 gombelemet.
Az egyenárammal az a baj, hogy egy irányba folyik nem "ide-oda ráng", tehát elektromágneses teret gerjeszt azon vezető körül amiben folyik, de rádióhullámokat nem bocsájt ki.
> Pl. ott vannak az elektromos ráják amik érzékelik a körülöttük lévő elektromágneses mezőket és kb. 220 voltos egyenáramot képesek előállítani. Ha kialakulna náluk valami biológiai inverter
Tudom régi kérdes, de azóta hallottam a magnetogenetikáról
Ha magyarázat kell szóljatok! A lényeg, hogy fény helyett mágneses térrel stimulálhatóak a neuronok.
Eddig az optikai szállal be kellett hatolni az agykéregbe. Ha jól tudom Wi-fi frekvenciás gerjesztést is csináltak már.
Már csak egyedi IP kéne a neuronoknak, és működhetne a telepátia :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!