Minden páratlan számot megkapnánk?
Figyelt kérdés
Ha a p<q<végtelen prímek összes kombinációjában kiszámolnánk a
(p*q) mod (p+q) maradékokat, akkor minden páratlan számot megkapnánk?
2017. szept. 16. 16:58
1/4 anonim válasza:
Érdekes kérdés a számelmélet világából. Én a az első 30 prímszámot megvizsgálva 49-et nem találtam... Viszont van egy fórum, ahol szívesen fogadják az ilyen és hasonló kérdéseket. Egy kis türelmet, most ki kell lépnem, esti órákban újból jelentkezem. Sz. Gy.
2/4 anonim válasza:
Nincs semmi gond, mert <29,149> prímszámpár 49-et ad. Javaslom, tehát, hogy látogass el az Index fórum Számelmélet c. topikjára. Regisztráció és bejelentkezés után írd le a problémádat és válaszolni fognak a kérdésedre. Sz. Gy.
3/4 A kérdező kommentje:
O.K. már kielemeztem.
Ha n nagy, és az összes olyan (p*q) mod (p+q) maradékot képezzük, ahol p<q<n, akkor közel (egyre közelebb) 2n-ig megkapunk minden páratlan számot.
Ha n=100, akkor 48-ig
Ha n=1000, akkor 972-ig
Ha n=10000, akkor 12312-ig
Ha n=100000, akkor 159372-ig
2017. okt. 20. 17:37
4/4 anonim válasza:
Ez csak a sejtésedet erősíti meg, de nem bizonyít semmit se. Azon a fórumon a bizonyítást is megadják. Sz. Gy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!