Az űrszemetet szerintetek hogyan lehetne kitakarítani az Univerzumból?
"Hármas, én nem szeretnék masik dimenzioba urszemetet lapatolni egy feketelyukon keresztul, mert ugy a masik dimenzionak lesz problema."
^^ ezt valamiért imádom
"Bocsánat 4-es, hogy a helyet neveztem meg. A Naprendszer is az Univerzumban van."
Bocsánat, de ha rumli van otthon, akkor azt mondod, hogy "szedjük fel a szemetet a szobában", nem pedig azt, hogy "szedjük fel a szemetet Európában", pedig a szobád is Európában van. Ha az utóbbit mondod, az magyar nyelven azt jelenti, hogy egész Európában akarsz takarítani, nem pedig azt, hogy egy bizonyos - európai - helyen akarsz. Persze nyilván ha Eur´pán belül egyedül a szobádban lenne szemét, akkor végülis mindegy lenne, hogy melyiket mondod, de azt nem feltételezhetjük, hogy az univerzumban csak a Föld körül van űrszemét.
Tanulság: érdemes precízen megfogalmazni amit akarsz, ha meg kapsz néhány vicces oltást, akkor nem a vizet kell felkapni, hanem tanulni kell belőle.
12-es én nem kaptam fel a vizet, de sajna még mindig nem érted a lényegét annak amit én is írtam és a Gyula is.
Gyula értette egyedül miről beszélek.
Szóval nem a szobámba lévő szeméten, mellesleg a szobámba nincs is szemét, és amit termelek,és tudom azt újrahasznosítom, vagy átalakítom, vagy külön válogatom, hogy ha kidobom újra tudják hasznosítani. Én pl. drótanyaggal is dolgozok vagy műanyaggal és ezt újrahasznosítom. van a hangsúly ami Európában van, de ha már itt tartunk a Szóval ha már itt tartunk a szobám is az Univerzum része, de ugyanakkor Európa is.
Szóval ennél precízebben nem tudtam volna megfogalmazni.
Nektek mi vicces oltás vagy mi nem az a ti dolgotok.
Foglalkoztatott egy kérdés, ami az Univerzummal kapcsolatos kérdés, ha tetszik nektek, hanem. Egy ember megértette miről beszélek, és ez a lényeg. A tiszteletlenségetek, a trolkodásotok nem érdekel az a ti gondolatotok.
De köszönöm szépen a véleményeket.
12-es te is csak egyet emeltél ki abból amit írtam, ha már mindenáron magyar órát akarsz tartani. De arra ott van a nyelv vagy a magyar nyelv topik, ha van ilyen.
A többit ha elolvastad volna, akkor a mondandóm alján írtam, hogy globálisan is gondolkodtam, miközben a saját házam táját néztem. És ha globálisan gondolkozik az ember, akkor az egészet nézi, és az az Univerzum.
Szóval nem a szobámba lévő szeméten,és nem Európán van a hangsúly, mellesleg a szobámba nincs is szemét, és amit termelek,és tudom azt újrahasznosítom, vagy átalakítom, vagy külön válogatom, hogy ha kidobom újra tudják hasznosítani. Én pl. drótanyaggal is dolgozok vagy műanyaggal és ezt újrahasznosítom.De ha már itt tartunk a szobám is az Univerzum része, de ugyanakkor Európa is.
Javítottam teljesen, mert ez is trolkodás tárgya lett volna.
De tök mindegy hogy írtam volna, úgyis trolkodtatok volna.
Talán senki sem vitatja kérdező, hogy a jó szándék és a megismerés vágya vezérelt. Én nem gondolnék sértésre, bántásra, de azért némi realitásérzékre igen. A kérdés nem attól "sajátos", hogy megkérdezted. Hanem attól, ami mögötte van.
Ha a szobád (akármiért) szemetes, kapod magad és összegyűjtöd. Elhatározás, semmi több.
Ha a lakásod szemetes, némi megfontolás szükséges. Tisztítószerek, ráfordítandó idő, eszközök, szóval itt azért az ember körülnéz előbb.
Ha az utca szemetes, elkezdheted begyűjteni, de a hatékonyság nem lesz jó (gyorsabb a szemetelés). Itt tehát már nagyobb erőforrások kellenek, emberi összehangolás, és a begyűjtésnél több, a szemetelés csökkentése.
Ha a földön akarod a szemetet összeszedni, az gyakorlatilag kivihetetlen. És nem a mennyiség a döntő probléma, hanem az, hogy nehezen hozzáférhető, sok erőforrást igényel, és ráadásul előbb megegezés szükséges arról, hogy csökkenjen a szemetelés.
Az univerzum a mindenség. A szemét takarítása pedig úgy megy, hogy oda kell menni és begyűjteni. Vagy várni, még magától felszámolódik (biológiai vagy kémiai úton). E kettőből következik, hogy a végrehajtás annyira drága, hogy erre nincs pénze senkinek. Ráadásul annyira technikaigényes, hogy bárki nem is tudja megtenni. Ezért ilyen igény nem teljesen vehető komolyan. Aki a harmadik lépcsőt nem képes elérni, annak a az a gondja, hogyan ér fel a felhőkarcoló tetejére - hát nem igazán vehető komolyan.
Nem megmagyarázni akartam a viccelődő válaszokat. Csak rámutatni annak okára (a sértegető, lekezelő válaszokra nincs mentség).
Realitás érzék kérdése vagy nem nekem az első adott logikus magyarázatot a kérdésemre.
És ezeket a lépcsőfokokat amit te leírtál én is tudom.
Engem az érdekelt, hogy az űrszemét, hogy bomlik le az űrbe, ha így jobban tetszik, úgy látszik allergiások vagytok az Univerzum szóra. És arra voltam kíváncsi, hogy van-e lehetőség az újra hasznosításra az űrben a távolabbi jövőben, csak ti leragadtatok a szobámnál és nem tudtam elmagyarázni nektek mire is vagyok kiváncsi. :)
Na mindegy.
Nem értem miért is kéne mentséget keresnem, mert h.lyének vagyok nézve? :)
Ez is mindegy, lényeg hogy a válaszom már megvan, és van aki jól állt hozzá és értette a kérdésemet.
Különben is Verne Gyulára is azt mondtátok volna az ő korában, ja víz alatt közlekedő szerkezet, realitás érzék hiány, nincs mentség rá.
:P
És mégis igaza lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!