Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az űrszemetet szerintetek...

Az űrszemetet szerintetek hogyan lehetne kitakarítani az Univerzumból?

Figyelt kérdés

2017. szept. 12. 14:45
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Környezettudatos takarítási módokra, tippekre, ötletekre vagyok kíváncsi.
2017. szept. 12. 14:49
 2/23 anonim ***** válasza:
89%
Az Univerzumból sehogy, mivel mi is, a Föld is az Univerzum része. A közeli világűr földközeli pályáin keringő "űrszemét", ami elég tág fogalom, mert van benne 8 tonnás műhold, és 5 grammos elvesztett csavaranya is, mennyiségének csökkentésére a legegyszerűbb mód az, ha nem termelünk újat. Ugyanis a földközeli pályákon van még némi közegellenállás, ami lassan fékezi a keringő tárgyakat, és azok idővel visszazuhannak a földre (vagyis elégnek a légkörben). Az űrszemét mennyisége így minden beavatkozás nélkül pár évtized alatt nagymértékben lecsökkenhetne. De itt az ellenpélda, amikor is Kína hogy demonstrálja a világnak (USA) hogy rendelkezik műholdelhárító fegyverzettel, pár évvel ezelőtt szétlőtt egy használaton kívüli műholdat, így rögtön egy szemétből tízezret csinálva. Nagyon technikát elképzelni az öntisztuláson kívül nem tudok elképzelni, mert minden egyéb megoldás csak növelheti a szemét mennyiségét. Szétlőni nem lehet őket, mert a mozgási energiájuk megmarad, legfeljebb nem egy, hanem több fele oszlik. A távolabbi nagyobb műholdaknál az egyetlen esély a fékezés, és földbecsapódás, de ez igen bonyolult lenne, és nagy energiákat emésztene fel. A legjobb módszer az lenne, ha kötelező lenne minden föld körüli pályára juttatott eszközt ellátni egy fékező mechanizmussal (vagy hagyni üzemanyagot a fékezésre), ami az élettartam után megoldaná hogy a műhold irányítottan visszazuhanjon az óceánba. Jó példa erre a MIR, amit nem hagytak addig keringeni amíg rá nem zuhan egy sűrűn lakott vidékre. Addig nem marad más, mint a több tízezer űrszemét nyomon követése és kerülgetése.
2017. szept. 12. 15:48
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy bazi nagy szívlapáttal át kell hajigálni egy párhuzamos univerzumba! Mert ebbe a zuniverzumba hijába rakosgatod ide, meg oda, csak itt marad.

Amúgy jól vagy?

2017. szept. 12. 15:49
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért ambíciózus, hogy rögtön az egész univerzumot akarod megtisztítani, a kisebb lépéseket, mint mondjuk a saját galaxisunkat már nyilván rangon alulinak találod.
2017. szept. 12. 16:25
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Az összeset bele kell hajigálni egy masszív fekete lyukba, oszt' jóvan. De EZT SEM TUDJUK kivitelezni.
2017. szept. 12. 16:47
 6/23 anonim ***** válasza:

Én tudnék egy még kisebb (és főleg végrehajtható) lépést. Azért körülnéznék abban az utcában....

Mindent az elején érdemes kezdeni.

2017. szept. 12. 17:00
 7/23 A kérdező kommentje:

Bocsánat 4-es, hogy a helyet neveztem meg. A Naprendszer is az Univerzumban van.

A bolygo korul levo szemetnel gondolkodtam, hogy pl. gondolom vannak olyan anyagok, amiket az ember urutazas altal termelt, es azon gondolkodtam, hogy ezek ujrahasznosithatok-e. Lattam egy cikket es egy kepet, ha jol emlekszem, ahogy az 1-es is irta,hogy szo szerint kerulgetni kell az urszemetet a Fold korul. De mivel kozbe gondolom aszteroidakkal is erintkeztek, es ugye az aszteroidakon lehet olyan molekularis anyag, ami ha a Foldre kerulne, lehet fertozesi forras, gondolom.

Csak erdekelt ez a kerdes, elsonek koszonom szepen a logikus es kedves valaszt. A tobbieknek meg a tapasztalatot, hogy ha foglalkoztat egy kerdes, vagy a kornyezetem megovasa, akkor mindig lesznek olyanok akik ki akarnak oktatni, hogy nezzek korul a sajat hazam tajan.

En ezt teszem.

Érdekel hogy tudok minel tobb mindent ujra hasznositani ugy, hogy ne szennyezem a kornyezetem. Nem ertem miert gond, ha egy picit globalisan is foglalkoztat a kerdes, és hogy miert akartok ebbol is vitat generalni, ahelyett hogy meglatnatok a kerdes lenyeget.

2017. szept. 12. 18:01
 8/23 A kérdező kommentje:
Ja elso javitalak masodik. De ugyis tudod hogy rad gondoltam. Koszonom szepen megegyszer a segitseget.
2017. szept. 12. 18:02
 9/23 A kérdező kommentje:

Hármas, én nem szeretnék masik dimenzioba urszemetet lapatolni egy feketelyukon keresztul, mert ugy a masik dimenzionak lesz problema.

Amugy a feketelyuk lapatostul beszippantana, de nem csak az urszemetet, hanem mindent.

Amugy koszonom szepen, vagyok.

2017. szept. 12. 18:04
 10/23 A kérdező kommentje:

Tehát a jó módszer hogy hagyják ön tisztulni. A természetes öntisztulás a jó megoldás.

:) Köszönöm még egyszer Gyula, hogy segítettél. :)

2017. szept. 12. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!