Milyen anyag okoz hallucinációt?
Lehet akár szilárd por állagú, vagy folyékony (pára, gőz), vagy gáz halmazállapotú is.
Először lizergsav-dietilamid-ra (LSD) gondoltam, de azt nem tudom, azzal el lehet-e árasztani egy szoba levegőjét por formájában.
Valamint létezik-e olyan anyag, ami megakadályozza az emberi szervezetben a hallucigén anyagok felszívódását/hatását.
Történenet írok és kémiai anyagokkal való boszorkánykodást is szeretnék megjeleníteni benne. :)
A válaszokat előre is köszönöm!
LSD-vel kicsit drága lenne a mutatvány.
Szerintem a DMT pont megfelelő erre a célra. Természetben előfordul (teljesen organikus), olcsó, nagyon hasonlít a szerotoninra. Szóval nem kell háttér-történetet kitalálni neki, mert mindig is jelen volt "oldott" állapotban fák gyökerében.
Lenyelve csak nagy mennyiségben van hatása, mert a gyomorban lévő enzimek pillanatok alatt lebontják. Ezt valamilyen reverzibilis MAO-gátlóval lehet megkerülni (Ayahuasca).
Levegőbe porlasztva/párologtatva ~100 °C-on és a lehűlt párát belélegezve 1 percen belül kifejti a hatását (mondjuk 30 percenként 20-30 milligramm folyamatosan elosztva). Ebből kiszámolhatod, hogy adott térfogatú helyiségben, n darab embernek mennyi pára szükséges. Megkerülve a gyomorenzimeket a tüdő jóvoltából közvetlenül a véráramba kerülnek a DMT-molekulák és kicsivel később átlépnek a vér-agy gáton. Az agyban elkezdi a szerotonint helyettesíteni és kiváltja a hallucinációkat.
Folyamatosan belélegezve korlátlan ideig fenn lehet tartani a vizuálisan eléggé intenzív hallucinációkat, persze ésszerű határokon belül. Az ember egy idő után kimerül ettől a terheléstől. Egy bizonyos dózis után elveszik az egyensúly, szóval fetrengés lesz belőle.
Ebből ha tudsz kerekíteni egy történetet, azt elolvasnám.
Forrás: voltam a túloldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!