Azt mondják, hogy pl a málna kikristályosodik ha nem gyorsfagyasztással fagyasztom le, romlik a sejtszerkezet olvadáskor és elveszik a vitamin, ásv. Anyag és nyomelem tartalom, de mennyire?
Figyelt kérdés
Kb milyen százalékban?
Ha pl kipréselem és csak a levét fagyasztom meg akkor úgy menthető? vagy akkor is az történik?
Mi a legjobb megoldás?
2017. júl. 30. 22:44
1/3 A kérdező kommentje:
pl a málna levet enged olvadáskor, tényleg megváltozik, de abban a lében benne vannak a vitaminok és egyébként a málnában is vagy elveszik belőle?
2017. júl. 30. 23:07
2/3 anonim válasza:
Attól nem változik a vitamin- és ásványi anyag tartalma, hogy felolvasztod. Az ásványi anyag tartalom egyáltalán nem változik benne, mitől is változna? A vitamintartalma is csak a vitaminok természetes bomlása (amelyiknek van) következtében csökken, a leszüreteléstől kezdve amíg meg nem eszed. Ilyen pl. a c-vitamin, tavalyi fagyasztott málnában már ne sokat akarj találni.
3/3 anonim válasza:
Ja és ennek ráadásul semmi köze ahhoz, hogy hogyan fagyasztod le, attól csak az állaga válik folyósabbá, mert a termést alkotó sejteket kiszurkálják a fagyás során összekapaszkodó vízmolekulák. Gyorsfagyasztásnál nincs idejük egymáshoz kapcsolódni, hanem mind külön fagy meg, vagy legalábbis csak annyira kis jégdarabkákat tudnak alkotni, hogy az nem tesz jelentősebb kárt a sejtekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!