Esővízet felforralva, majd párologtató rendszerben lecsapatva, valamivel átszűrve ihatóvá válik?
Az eljárást desztillációnak hívják, a végtermék a desztillált víz, közel 100%-os tisztaságú h2o, ami természetesen iható. Azért nem használják az eljárást ivóvíz előállítására, mert baromi energiaigényes.
Szerintem vidéken a legtöbb helyen eleve iható az esővíz (hiszen ha belegondolsz, eleve desztillált víz, csak ami leesés közben beleoldódik a levegőből, az van benne). Én Budapesten kísérleteztem vele, de erősen gázolajos íze volt, ami még szénen való átszűrés által sem múlt el teljesen. Valami komolyabb szűrőberendezés talán eredményre vezetne.
Aktív szén és filteres kávéfőző papír szűrőtölcsére.
Nagyon mocskos levegőjű környéken kell lakni, hogy ez ne legyen elég.
Amikor meg NEM elég, esetleg egy vidám kis akadályfutást eredményez a toalettig. Jó tüneti kezelés székletrekedésre.
:D
#4: még csapvízzel is lehetséges, ha annak kicsi az ásványtartalma.
Tavaly halt meg egy ifi amerikai focis, mikor a hőségben edzésen közel tíz liter (!) vizet ivott meg. Túlhígult, mire kórház, vége volt.
Kérdező amit leírtál az desztilláció, azzal minden víz legyen akármilyen szennyezett ihatóvá tehető.
Az esővízben alig van szennyezés, csak amit a levegőből összeszed. Illetve ha háztetőről gyűjtöd akkor az is amit onnan összeszed, utóbbi már veszélyesebb a madárürülék miatt. De ahogy egyik előző leírta, alapvető egyszerű szűréssel és egy forralással könnyen ihatóvá tehető, nem kell desztillálni. (Elvileg alapból desztillált víz az esővíz!)
"Hosszútávon az esővíz fogyasztása kimondottan ellenjavallt, mert ásványi anyag hiányos állapotot okoz. Ebben a dögmeleg izzasztó időben egy szabadban dolgozó embernek a kizárólagosan desztillált víz fogyasztása még halálos is lehet, mert olyan nagymértékű a sóvesztés, hogy seperc alatt felborulhat a só-víz háztartás. "
Aki ilyeneket ír, annak halvány lila gőze nincs arról, hogy az ionháztartásunkhoz szükséges ionokat a táplálékból, a húsokból, a zöldségekből és a gyümölcsökből szedjük össze! És NEM a vízből!
"Aki ilyeneket ír, annak halvány lila gőze nincs arról, hogy az ionháztartásunkhoz szükséges ionokat a táplálékból, a húsokból, a zöldségekből és a gyümölcsökből szedjük össze! És NEM a vízből!"
Persze. Főként nem onnan. Se amikor fokozott a folyadékbevitel, mint írtam, nyári hőség. kemény fizikai munka pl., akkor, mivel sokkal több ásványi anyag távozik és sokkal kevesebb pótlódik (nem fogsz négyszer annyi szendvicset enni a négyszer annyi bevitt folyadékhoz), akkor igenis előállhat "túlhígult" állapot. Ilyenkor még az ásványvíz ásványtartalma is kevés, nem hogy az esővízé, desztillált vízé.
Ilyenkor kellenek az izotóniás italok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!