Esővízet felforralva, majd párologtató rendszerben lecsapatva, valamivel átszűrve ihatóvá válik?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az eljárást desztillációnak hívják, a végtermék a desztillált víz, közel 100%-os tisztaságú h2o, ami természetesen iható. Azért nem használják az eljárást ivóvíz előállítására, mert baromi energiaigényes.
Szerintem vidéken a legtöbb helyen eleve iható az esővíz (hiszen ha belegondolsz, eleve desztillált víz, csak ami leesés közben beleoldódik a levegőből, az van benne). Én Budapesten kísérleteztem vele, de erősen gázolajos íze volt, ami még szénen való átszűrés által sem múlt el teljesen. Valami komolyabb szűrőberendezés talán eredményre vezetne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Aktív szén és filteres kávéfőző papír szűrőtölcsére.
Nagyon mocskos levegőjű környéken kell lakni, hogy ez ne legyen elég.
Amikor meg NEM elég, esetleg egy vidám kis akadályfutást eredményez a toalettig. Jó tüneti kezelés székletrekedésre.
:D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#4: még csapvízzel is lehetséges, ha annak kicsi az ásványtartalma.
Tavaly halt meg egy ifi amerikai focis, mikor a hőségben edzésen közel tíz liter (!) vizet ivott meg. Túlhígult, mire kórház, vége volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kérdező amit leírtál az desztilláció, azzal minden víz legyen akármilyen szennyezett ihatóvá tehető.
Az esővízben alig van szennyezés, csak amit a levegőből összeszed. Illetve ha háztetőről gyűjtöd akkor az is amit onnan összeszed, utóbbi már veszélyesebb a madárürülék miatt. De ahogy egyik előző leírta, alapvető egyszerű szűréssel és egy forralással könnyen ihatóvá tehető, nem kell desztillálni. (Elvileg alapból desztillált víz az esővíz!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Hosszútávon az esővíz fogyasztása kimondottan ellenjavallt, mert ásványi anyag hiányos állapotot okoz. Ebben a dögmeleg izzasztó időben egy szabadban dolgozó embernek a kizárólagosan desztillált víz fogyasztása még halálos is lehet, mert olyan nagymértékű a sóvesztés, hogy seperc alatt felborulhat a só-víz háztartás. "
Aki ilyeneket ír, annak halvány lila gőze nincs arról, hogy az ionháztartásunkhoz szükséges ionokat a táplálékból, a húsokból, a zöldségekből és a gyümölcsökből szedjük össze! És NEM a vízből!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Aki ilyeneket ír, annak halvány lila gőze nincs arról, hogy az ionháztartásunkhoz szükséges ionokat a táplálékból, a húsokból, a zöldségekből és a gyümölcsökből szedjük össze! És NEM a vízből!"
Persze. Főként nem onnan. Se amikor fokozott a folyadékbevitel, mint írtam, nyári hőség. kemény fizikai munka pl., akkor, mivel sokkal több ásványi anyag távozik és sokkal kevesebb pótlódik (nem fogsz négyszer annyi szendvicset enni a négyszer annyi bevitt folyadékhoz), akkor igenis előállhat "túlhígult" állapot. Ilyenkor még az ásványvíz ásványtartalma is kevés, nem hogy az esővízé, desztillált vízé.
Ilyenkor kellenek az izotóniás italok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!