Hogyan tudnám fejleszteni a matematikai képességeimet?
Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem,hogy jobban rájöjjek feladatok megoldására, élesebb logikám legyen. Volt már valaki közületek ilyen, hogy eleinte nehezen ment neki a matekos gondolkodás,de később jobb lett?2017. aug. 12. 22:06
1/4 anonim válasza:
Nagyon sok matematika vagy fizika feladat megoldásával fejleszted a probléma megoldó képességed és a lényeglátást
2/4 anonim válasza:
Más megoldás tényleg nem nagyon van. Gyakorolj sokat.
És egy feladatot csinálj meg többször, persze ne egymás után. Meglátod, hiába csináltad már meg előtte, másodjára máshogy fogod. Egy példát megcsinálhatsz 3-4X is. Ezáltal fejlődik a gondolkodásod, mert több lehetőséget "fedez fel" az agyad.
Én régen úgy csináltam, hogy megcsináltam 10 példát, majd újra megcsináltam ezt a 10-et. És annyiszor, ahányszor mindig más úton jutottam el az eredményre. Akkor hagytam abba, amikor az eredményhez vezető útok között nem nagyon volt új.
Kezd könnyű feladatokkal, majd egyre nehezebbel.
3/4 Tom Benko válasza:
Sok-sok feladatot megcsinálsz. Átnézed a bizonyításokat, követed a logikájukat. Megoldasz logikai feladatokat.
4/4 anonim válasza:
A feladatmegoldással, bizonyításokkal, gondolkodással eltöltött időt nem tudod pótolni, csakis feladatmegoldással, bizonyítással, elmélkedéssel eltöltött idővel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!