Mitől nem romlik a méz?
Figyelt kérdés
Vagy csak némelyik fajta nem romlandó? Netán tévhit az egész?2017. júl. 14. 18:36
1/5 acelsziv válasza:
1. A magas cukortartalma miatt semmilyen baci nem él.meg benne
2. A benne lévő propolisz is védi ami elpusztít minden mikrobát.
2/5 anonim válasza:
Nálam már nem egyszer romlott meg olyan méz, amit közeli ismerősöktől vettem/kaptam, vagyis egész biztosan valódi volt.
Ha nincs kellően besűrűsödve, akkor nyári melegben meg tud romlani.
3/5 TappancsMancs válasza:
A tárolástól sok függ minden élelmiszernél. Ezek gyorsítják a romlást: hő, fény, pára, levegő és más szennyeződés, nedvesség. Ha ezeket kizárjuk az tartósít.
4/5 anonim válasza:
#4 akkor sem a méz romolhatott meg, hanem a benne levő egyéb szerves anyag ami belekerült. Ha meg a kikristályosodásra gondolsz, akkor ne tedd, előbb nézz utána hogy mit is jelent...
5/5 anonim válasza:
A méz egyik nevezetes tulajdonsága a tartósság. Régen még a levágott ellenséges vezérek fejeit is mézben tartották, míg sor nem került a trófeák nyilvános kiállítására!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!