Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Így belémcsaphat a villám?

Így belémcsaphat a villám?

Figyelt kérdés
3 emeletes ház tetején vagyok (terasz). A legmagasabb a kornyeken. Nincs villámhárító. A terasz teteje fémből van, a teraszt korulvevo kerítés is fémbol, ami egy csigalépcsohoz vezet-szintén fémbol. Felek lemenni... mit tegyek menjek le, vagy maradjak?
2017. jún. 23. 07:01
1 2
 1/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nincs villámhárító????

Azért faca több százezres bírság jár.

Mert kötelező.

Amúgy meg jobban jársz ilyen helyzetben, ha szépen leosonsz a korlát fogdosása nélkül.

Ha az kapja, akkor le is vezeti, te valószínűleg súlyos sérülés nélkül megúszod.

2017. jún. 23. 07:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Már vége a viharnak, de akkor megfoghatom a csigalépcsőt már?
2017. jún. 23. 08:35
 3/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

Meg.

Ez komoly, hogy egy háromemeletes házon nincs villámhárító.

Biztos, hogy nem csak nem tudsz róla?

Amúgy ma késő délutánig még akárhányszor ismétlődhet a csinnbumm, én azt a teraszt ma estig hanyagolnám.

2017. jún. 23. 09:07
 4/11 A kérdező kommentje:
fel sem akarok jönni már ma, de eddig féltem lemenni. Gondotlam biztonságosabb ha bent maradok, minthogy kimenjek, akkor sehogyan sem vagyok védve, főleg hogy fém vesz körbe, ami méginkább vonzza.
2017. jún. 23. 09:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján akár lehet is villámhárító a korlát és a fémtető. Úgy tűnik, a Kérdező nem elektromérnök.

A villámhárító alapesetben az épületet védi. A korlátnál magasabb bolygólakó az más kérdés.

2017. jún. 23. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"sehogyan sem vagyok védve, főleg hogy fém vesz körbe, ami méginkább vonzza" - a villámhárítónak pont ez a lényege. A fémbe csap a villám, ami ellenállás nélkül levezeti a földbe, és nem a nagy ellenállású testbe (házba/beléd), amin így sok feszültség esik és sok munkát végez. Az elektromos töltés meg "szeret" a legkisebb ellenállás felé menni.

Egyébként ki épített volna mikor háromemeletes házat villámhárító nélkül? Inkább csak nem tudsz róla, hogy hol van, nem?

2017. jún. 23. 10:13
 7/11 anonim ***** válasza:
A mostani szabványban nem vagyok fejből otthon, de mondjuk a Római Birodalomtól kezdve 2005-ig, ha építettek közönséges 3 emeletes lakóépületet, azon csak abban az esetben kellett villámhárító, ha könnyen vagy közepesen éghető anyagból áll a külső szigetelő réteg a tetőn.
2017. jún. 23. 10:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Tényleg nincs villámhárító. És nem, nem vagyok mérnök, 14 éves vagyok, ezért kérlek, ne nevessetek ki, de hogyan tudja a földbe vezetni? Nincs összekötve a fémtető a földdel. Ha odacsap (a szoba tetejére) akkor a szobába is áthatol, nem?
2017. jún. 23. 10:44
 9/11 A kérdező kommentje:
A korlát alacsonyabb mint a tetőtéri szobám, igazából az a legmagasabb pontja a háznak.
2017. jún. 23. 10:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Bent biztos van valamilyen levezetés.

A gondnokot kérdezd.

2017. jún. 23. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!