Egy pók beleragadhat egy másik pók hálójába?
Figyelt kérdés
és ha igen akk a másik pok megeszi?2010. máj. 18. 21:29
1/5 anonim válasza:
persze, a fekete özvegy is megeszi a a hímet, miután csináltak kis pókokat.
2/5 anonim válasza:
Bele bizony. A különböző pókfajok minden további nélkül megeszik egymást, ha tehetik. (Koronás keresztespókot láttam, amint egy más fajú pókot így megkajolt. Igazság szerint én voltam az az állat, aki a másik pókot a hálóba dobta, mert pontosan arra voltam kíváncsi, amire te...)
3/5 anonim válasza:
ez eddig okés, de sztem a kérdező nem a nászra gondolt, hanem egy egyszerű beleragadásba, amiből a pók nem tud kijönni. Nem ragadnak egymáséba bele.
4/5 anonim válasza:
Igen. Gyerekként még szórakoztam olyasmivel, hogy egy pókot beleraktam egy másik hálójába, aztán néztem a harcot. Mára ezt kinőttem, de legalább tudok válaszolni. Igen és igen.
5/5 anonim válasza:
Amiről írtok, az az, hogy ha beledobják a hálóba, akkor beleragad. Igen, akkor még a sajátjába is beleragad, mivel eredetileg azért nem ragad bele, mert megfelelően lépked rajta, és nem azért, mert mondjuk "immunis" a saját hálójára, vagy ilyesmi. Ha nem a lába éri a hálót, hanem mondjuk beledobja valami kísérletező kedvű egyén (vagy pl a szél belefújja), akkor beleragad. Azonos fajú pókot láttam már úgy, hogy ketten egy hálóban, és egyik se ragadt bele. Szerintem különböző fajú pókok se feltétlenül ragadnak bele egymás hálójába, ha saját szándékból (a saját lábán) érkezik oda, csak nem tudom elképzelni, hogy mondjuk egy keresztespók önként belemásszon egy zugpók hálójába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!