Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ésszerű-e fizikai számításokat...

Ccaninventor kérdése:

Ésszerű-e fizikai számításokat végezni olyan negatív mennyiségekkel mint E (energia), negatív töltés, m (tömeg)?

Figyelt kérdés

#vektor #antianyag #taszítás-vonzás mint erő
2017. jún. 13. 16:17
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Nem értettem félre mert egyetlen (különálló) proton, hogy be tudjon fogni egy elektront (és így H atom lesz) ahhoz is kell egy energiaszintnek lennie az elektronnak, különben lepattanna az elektronburok nélküli protonról azaz a későbbi magról.
2017. jún. 15. 19:23
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem, a sima befogáshoz nem kell semmi.

Befogáskor az elektron leadja azt az energiát, ami volt neki + még a kötési energiát.

Ha túl sok energiája volt, és nem tudta időben leadni, akkor meg kirepül az atomból... ilyenkor lehet azt mondani, hogy pattant.

2017. jún. 15. 20:04
 23/29 A kérdező kommentje:

Amit én kihámoztam a kommentekből.

Egyedülálló proton felé indítok egy elektront X sebességgel (energiával) akkor lesz egy H atomom de ha 1 1/2 az X lepattan a protonról.

2017. jún. 15. 20:43
 24/29 anonim ***** válasza:

Ezt hívják hőmérsékletnek (nagy vonalakban).

Ha az túl magas, akkor nem lesz kötött állapot (jég, vagy atom), hanem mindenki meg tovább a maga útján.

2017. jún. 15. 20:58
 25/29 A kérdező kommentje:
Van más válasz, vélemény?
2017. jún. 16. 05:40
 26/29 anonim ***** válasza:

A tudományokban vagyunk, itt nem szavazás megy.

Ha ezt szeretnéd, akkor kérdezz az ezotérián.

2017. jún. 16. 08:39
 27/29 A kérdező kommentje:
Más "atomi" kérdésemnél már előfordult, hogy eltérő válaszokat kaptam. Különösen ha kvantumfizikai magyarázatokról volt szó. A fizikának ez az ága folyamatosan fejlődik, hála a pl. A CERN-ben elvégzett tudományos kísérletek eredményeinek.
2017. jún. 16. 12:59
 28/29 anonim ***** válasza:

Hát mit mondjak. Ahol ez az egész vita ilyen lepattanó, nem lepattanó elektronokról szól, ott nincs további hozzáfűznivaló. Nem lehet azt elmagyarázni (nem fogadja el a delikvens), hogy az vannak dolgok, amiket az ismerete egy bizonyos szintje alatt nem lehet megérteni.

Elég annyi, hogy az elektron tömege mintegy 1800-szor kisebb a proton tömegénél, továbbá nem pattog úgy, mint egy labda.

2017. jún. 16. 16:26
 29/29 A kérdező kommentje:
Hallod! Olvasd már el újra amit írtál! És utána beszélhetünk szintekről.
2017. jún. 16. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!