Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem kaptam áramütést?

Miért nem kaptam áramütést?

Figyelt kérdés
Van egy csupasz vezeték és haver kérdezte hogy ebbe nincs áram? Én ugy tudtam hogy nincs és nagy vagányan megnyaltan a végét hogy mutassam hogy nincs benne áram. Nagyon enyhe bizsergést érezten a nyelvemen és ennyi. Fi relé nem kapcsolt le és semmi más sem történt. Utána műszerrel rámértünk és 230 volt benne. Ez egy kaocsoló vezetékei voltak be lett kötve az is és a lámpa rendesen világított szóval tényleg volt benne.
2017. máj. 20. 23:21
1 2
 11/11 Wadmalac ***** válasza:

Ezt hívják úgy, hogy qrva nagy mázli.

Elestél egy Darwin díjtól. Posztumusz lett volna, úgyhogy ne sajnáld.

Azonosítatlan származású, feszültségállapotú vezetéket még fázisceruzával érinteni is rizikó, nem hogy kézzel. Nyelvvel meg...

Szóval:

1. soha a büdös életben ilyen még egyszer ne tegyél. Minden vezetéket úgy kerülj, mintha nagyfeszültség alatt lenne. Annak a megnézését, hogy feszültség alatt van-e, bízd szakemberre.

2. ne is meséld sehol, hogy valaha tettél ilyet, ha nem akarsz nagyon lebőgni az ostoba önveszélyeztetés miatt.

3. jegyezd meg a dátumot, amikor másodszor születtél ezzel a mázlival és örülj, hogy túlélted és még le sem bénultál egy életre.

2017. máj. 22. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!